Oracle byr på PeopleSoft

Oracle har annonsert at selskapet vil kjøpe de utestående aksjene i PeopleSoft.

Oracle har annonsert at selskapet vil kjøpe de utestående aksjene i PeopleSoft.

Ifølge PR Newswire har Oracle annonsert at selskapet ønsker å kjøpe de utestående aksjene i PeopleSoft for 16 dollar per aksje, totalt omtrent 5,1 milliarder dollar. Peoplesoft er en av de største leverandørene av økonomisystemer.

- Oppkjøpet av PeopleSoft vil umiddelbart gjøre Oracle til et enda mer lønnsomt og konkurransedyktig selskap, sier Larry Ellison, formann og administrerende direktør i Oracle, i en uttalelse.

- Selv om vi ikke vil selge PeopleSofts produkter til nye kunder, vil vi tilby utvidet støtte for alle produktene til Peoplesoft. Videre vil vi innlemme den avanserte funksjonaliteten fra PeopleSofts produkter i våre kommende utgaver av Oracle eBusiness Suite.

I forbindelse med kunngjøringen av anbudet, har Ellison ifølge PR Newswire sendt styret i PeopleSoft et brev hvor han uttrykker et ønske om diskutere tilbudet med styret.

PeopleSoft undertegnet nylig en fusjonsavtale med J.D. Edwards som inneholder flere betingelser og som ikke vil fullføres før til høsten. Spørsmålet er om, og til hvilke betingelser, Oracle vil støtte denne sammenslåingen.

Til toppen