Oracle Database 11g lanseres i juli

Etter ni måneder i beta, fødes neste generasjon Oracle database i New York i juli.

Oracle Database 11g lanseres i juli

Etter ni måneder i beta, fødes neste generasjon Oracle database i New York i juli.

Neste generasjon database fra Oracle, «11g» (g for «grid»), er klar til lansering 11. juli i New York. Datoen kommer fram på en innbydelse sendt til flere amerikanske medier.

Ifølge innbydelsen skal lanseringen ledes av Oracles president Charles Philips, og av selskapets database- og serversjef Andy Mendelsohn.

I Oracle Norge vil man ikke kommentere datoen 11. juli. Det digi.no får vite, er at man har satt av 13. september i Oslo for et større kunde- og partnerarrangement. Dette arrangementet markerer den norske lanseringen av 11g.

Da 11g kom i beta i oktober i fjor, het det at den omfattet 482 nye egenskaper i forhold til dagens 10g Release 2. Oracle knyttet de nye egenskapene til den eksplosive veksten innen lagring, der det spås en tidobling av antall terabyte på fem år, fra rundt 10 millioner i 2005 til rundt 100 millioner i 2010.

    Les også:

Viktige kategorier for forbedringene er:

  • Ytelse: Ny komprimeringsteknologi, antakelig kombinert med deduplisering, skal kunne redusere behovet for fysisk lagring med opptil to tredeler. 11g skal kunne lagre ustrukturerte data raskere enn vanlige filsystemer. Det vil fyre opp under en rød tråd i Oracles markedsargumentasjon, om at databasen langt på vei kan erstatte et operativsystem.
  • Innholdsforvaltning: Binær lagring av XML, utvidet indeksering av XML, raskere håndtering av store objekter, støtte for bildehåndtering etter DICOM-normen, lagring og spørring av semantisk innhold.
  • Tilgjengelighet, sikkerhet og drift: En egenskap kalt Flashback skal gjøre det mulig å gjenopprette terabytestore-databaser på minutter heller enn timer. Det vil under visse betingelser være mulig å patche en database under drift. Det er nye egenskaper innen revisjon og kryptering, samt partisjonering.

Det er også varslet utvidet funksjonalitet innen beslutningsstøtte («business intelligence»).

Til toppen