Oracle diskuterte oppkjøp med Siebel

Det bekreftes at Oracle har diskutert oppkjøp med Siebel, men det skal ikke være aktuelt med det første.

Det bekreftes at Oracle har diskutert oppkjøp med Siebel, men det skal ikke være aktuelt med det første.

CRM-selskapet Siebel ble dannet i 1993 da gründeren Thomas Siebel forlot Oracle for å starte for seg selv. Siebel ble raskt verdens ledende CRM-leverandør, og selskapet har generert en likvid reserve på 2,2 milliarder dollar.

De siste årene har vært vanskelige for Siebel. I 2002 og 2003 gikk selskapet med underskudd. 2004 genererte et overskudd, men i første kvartal i år – avsluttet 31. mars – ble det nok en gang røde tall.

Det har ført til fornyet press fra investorene som gjerne vil ha sin del av de 2,2 milliardene, for eksempel ved at selskapet selges.

Siebels markedsverdi er 4,6 milliarder dollar.

Wall Street Journal skriver at Siebel og Oracle nylig har hatt samtaler om et eventuelt oppkjøp av Siebel. Samtalene skal ikke ha ført fram, og Oracle skal ikke være spesielt interessert i å få dem i gang igjen, heter det. Oracle måtte nylig ut med 10,6 milliarder dollar for å kjøpe PeopleSoft.

Ledelsen i Siebel kan også tenkes å foretrekke en løsning som lar gründeren – han fungerer i dag som styreformann – beholde sin innflytelse. For tolv år siden tok Oracle-sjef Larry Ellison opprettelsen av Siebel som en personlig fornærmelse, og forholdet mellom han og Thomas Siebel var en stund preget av åpenhjertig fiendskap.

    Les også:

Til toppen