JUSS OG SAMFUNN

Oracle får bruke intern Google-epost

Dommeren godkjenner kontroversiell melding som bevis i striden om Android og Java.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. okt. 2011 - 12:17

William Alsup, distriktsrettsdommeren som er ansvarlig for den kommende rettsaken mellom Oracle og Google angående bruken av Java-teknologier i Android, har gitt Oracle klarsignal til å bruke en omstridt, intern e-postmelding skrevet av en Google-ingeniør.

Ifølge Reuters skriver den Google-ansatte at Google behøver å forhandle fram en Java-lisens. Google skal ha vurdert alternativer til Java, men ifølge e-postmeldingen skal selskapet ha konkludert med at samtlige var ubrukelige.

Etter at meldingen ble kjent, skal Google ha forsøkt å hindre Oracle i å bruke den i rettssaken. En hjelpedommer skal ha godkjent bruken, og nå har også Alsup kommet til den samme beslutningen. Ifølge Reuters mener Alsup at Google ikke har lykkes i å identifisere noe ved kjennelsen til hjelpedommeren som er klart feilaktig eller i strid med loven.

Google har mulighet til å anke avgjørelsen, noe det er ventet at selskapet vil gjøre.

I forrige uke ble det også kjent at selve rettssaken, som opprinnelig skulle ha startet i slutten av oktober, har blitt utsatt. Bakgrunnen for dette er at Alsup vil være opptatt med en ikke-relatert kriminalsak som ventes å vare til januar eller februar neste år. Samtidig vurderer Alsup å overlate saken mellom Oracle og Google til en annen dommer ved samme domstol.

Årsaken til dette er at Alsup mener han er overarbeidet.

– Saken deres er enorm og har behov for oppmerksomheten til noen som kan gi den mer tid enn det jeg kan, skal Alsup ha sagt til partenes advokater, ifølge Reuters.

Noen ny dato for rettssaken skal ennå ikke ha blitt bestemt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.