JUSS OG SAMFUNN

Oracle får en ukes utsettelse

Behovet for mer tid kan være et røykteppe for nye følere overfor EU-kommisjonen.

23. nov. 2009 - 09:26

Samtidig som toppsjef Larry Ellison i Oracle klager over at hans kommende datter Sun taper 100 millioner dollar i måneden fordi EU-kommisjonen ikke godkjenner kjøpet, har han søkt om utsettelse på fristen EU har for svaret på deres innvendinger.

EU har etterkommet denne søknaden, heter det i en melding fra Financial Times. Oracle får ytterligere seks dager på å svare.

Det innebærer at fristen for en endelig avgjørelse fra EU-kommisjonens side, forskyves fra 19. januar 2010 til 26. januar.

Den formelle begrunnelsen for Oracles søknad om utsettelse var de spesielle amerikanske fridagene denne uken i forbindelse med takksigelsesfesten Thanksgiving.

Søknaden kan være et røykteppe for følere om et forlik.

Etter reglene har Oracle anledning til å be om en høring i saken. Det er ikke kjent at Oracle har bedt om noe slik. En eventuell høring kan finne sted i midten av desember.

EU-kommisjonen er bekymret for hva Oracle vil gjøre med friprogdatabasen MySQL. Oracle mener MySQL ikke er noen direkte konkurrent, og at det er hard nok konkurranse på det europeiske datamarkedet til å varme enhver EU-kommissærs hjerte. Selskapet reagerte på EUs formelle innsigelser mot kjøpet av Sun med å si at EU ikke forstår seg på verken friprog eller databaser.

EU derimot har den siste tid signalisert at det ville vært artig om Oracle kunne foreslått noe konstruktivt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.