Oracle får ikke utvide patentsaken

Forkastet patent ble gjort gyldig på nytt.

Oracle får ikke utvide patentsaken
Bilde:

Da Oracle saksøkte Google i august 2010, inkluderte anklagene krenkelse av i alt sju patenter. Google krevde at US Patent and Trademark Office skulle granske patentene på nytt, noe som førte til at fem av disse ble ugyldiggjort.

Søndag ble det klart at patentkontoret på nytt har endret mening om ett av disse og har konkludert med at 9 av de 23 kravene i patentet er patenterbar teknologi. Ifølge Ars Technica inkluderer dette alle de relevante delene i kravet mot Google.

Men før rettssaken hadde Oracle gått med på ikke å inkludere flere patenter så snart rettssaken har begynt. Og den begynte den 16. april. Riktignok er rettssaken delt opp i tre faser, og fasen hvor de påståtte patentkrenkelsene skal behandles, har ennå ikke startet. Men det har altså rettssaken.

Derfor er det ikke så overraskende at Oracles forsøk denne uken på å få inkludert dette tredje patentet i går ble avvist av dommer William Alsup.

Siden rettssaken startet har retten hørt vitnemål fra en rekke ansatte i både Oracle og Google. Det meste handler om hvorvidt programmeringsgrensesnittene til Java er copyright-beskyttet, og om hvorvidt Google bevisst har ignorert dette.

En dom i denne delen av rettsaken kan ifølge ZDNet komme i løpet av neste uke.

    Les også:

Les mer om: