JUSS OG SAMFUNN

Oracle får sin EU-høring før jul

Finpusser argumentene for at deres kjøp av Sun ikke truer MySQL.

Nyhetsbyrået Reuters sier de har fått vite underhånden at Oracle har bedt EU-kommisjonen arrangere en høring om kjøpet av Sun.

Etter EUs regler, kan den som er gjenstand for en formell innsigelse – «Statement of Objections» – i en sak, be om en høring før EU-kommisjonen tar en endelig avgjørelse. EU-kommisjonen leverte en slik formell innsigelse mot Oracles kjøp av Sun 9. november. Innsigelsen gjelder utelukkende «kombinasjonen av Suns friprogdatabase MySQL og Oracles kommersielle databaseprodukter, og dens mulige negative innvirkning på konkurransen i markedet for databaseprodukter», ifølge en melding overlevert av Sun til USAs kredittilsyn SEC. EU har selv ikke publisert noe rundt innsigelsen, kun et begrenset utvalg dokumenter i det som internt heter sak M.5529.

Ifølge Reuters vil høringen finne sted 10. desember. Høringen er lukket. Berørte konkurrenter har anledning til å delta, og fremme sine argumenter.

EU-kommisjonen har frist til 27. januar for å komme med en kjennelse i saken. Den opprinnelige fristen var 19. januar. Den ble forskjøvet fordi Oracle ba om mer tid for å forberede sitt svar på EUs formelle innsigelse.

Da EUs formelle innsigelse ble kjent, publiserte Oracle en erklæring der det blant annet heter: «EU-kommisjonens formelle innsigelser avslører en grunnleggende feil forståelse av både konkurransen innen databaser og av dynamikken innen åpen kildekode.»

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.