Oracle får skryt for gigantkjøp

For 32 milliarder får IT-giganten også ny norsk avdeling.

Oracle får skryt for gigantkjøp
OPPKJØPSKONGEN: IT-milliardær og Oracle-toppsjef Larry Ellison slo til igjen. Nå er han klar for å tilby «industri as a service». Bilde: All Over Press

Ingen har gjennomført et mer aggressivt oppkjøpsraid enn Oracle det siste tiåret, og denne uken slo IT-giganten med toppsjef Larry Ellison i spissen til igjen.

De betaler 5,3 milliarder dollar, drøyt 32 milliarder kroner for amerikanske Micros Systems, ifølge kunngjøringen. Handelen er den største etter overtakelsen av Sun i 2010.

Micros med hovedkvarter i delstaten Maryland er en totalleverandør av forretningssystemer innen reiseliv, hotell- og resturantbransjen, cruise og casinoer og detaljehandel. De utvikler en bred portefølje av både programvare og maskinvare, som kassasystemer, og oppgir at de er verdens største på området. Det satser også sterkt på skytjenester.

Selskapets løsninger er tatt i bruk ved 330.000 steder verden over. Det er en hel bransjevertikal Oracle nå angriper.

Det gjør de lurt i ifølge en rapport fra analyseselskapet IDC som digi.no har lest.

– Oracles beslutning om å kjøpe opp Micros er en veldig god beslutning. Løsningene for sektorene reiseliv, mat & drikke og detaljhandel er svært komplimentære og det er lite overlapp. Den store kundebasen som både Oracle og Micros har gir dessuten store muligheter for kryssalg, skriver IDC-analytiker Christine Dover.

Micros er til stede også i Norge med to mindre enheter og til sammen 36 ansatte. De leverer kassasystemer og bransjeløsninger blant annet til hotellkjeden Scandic og en lang rekke restauranter og fergeselskap.

(OPPDATERT: digi.no kom i skade for å skrive at Micros leverer systemer til Ikea og Choice-hotellene. Det stemmer ikke. Vi beklager feilen.)

Oracle Norge ønsker ikke å kommentere saken før oppkjøpet formelt er gjennomført, noe som etter planen ventes i løpet av andre halvår.

    Les også: