«Lost in time»

Oracle fikk ufrivillig hovedrollen da TVNorges storsatsing sviktet under premieren

Ingen fikk spilt Lost in time under premieren på lørdag. En foreløpig ukjent feil hos Oracle får skyldes for problemene. Det er Fridtjof Nilsen (bildet) som er programleder for storsatsingen.
Ingen fikk spilt Lost in time under premieren på lørdag. En foreløpig ukjent feil hos Oracle får skyldes for problemene. Det er Fridtjof Nilsen (bildet) som er programleder for storsatsingen. (Bilde: TVNorge)

Discovery Norway og datterselskapet TVNorge er lei seg og kan bare beklage at storsatsingen «Lost in time» ble rammet av store tekniske problemer i helgen.

Det var under premieren på det nye gameshowet lørdag kveld at det oppsto trøbbel hos IT-leverandør Oracle.

Konseptet er en miks av tv-sending og spill. Hjemmepublikumet kan være med å konkurrere om pengepremier på inntil én million kroner. Den opplevelsen ble ødelagt ved at ingen fikk til å spille via mobilappen. 

– Selve spillteknologien har virket som den skal. Det var en serverfeil hos IT-leverandøren, Oracle. The Future Group har forberedt tjenesten siden høsten 2016 i samarbeid med Oracle, sier mediesjef i Discovery Norway, Hanna McBride til digi.no.

Den korte tekniske forklaringen hun har fått så langt er denne:

– Da serveren ble forberedt til å ta imot den ventede pågangsøkningen i forbindelse med oppstart av sending, så oppsto en teknisk feil og systemet sviktet.

– Var selvsagt skalert godt nok

Det norske selskapet The Future Group har laget den interaktive teknologien og spillkonseptet. Medgründer Bård-Anders Kasin fastslår at problemet ikke skyldes antall brukere eller feil skalering.

– Vi gikk ikke ned fordi vi ikke var skalert for brukerne, men det var en feil hos serverleverandøren som gjorde at da vi skulle begynne å skalere opp, så krasjet hele serversystemet deres. Vi har selvfølgelig skalert løsningen for å håndtere langt over det brukertallet vi kunne ha fått, sier Kasin til nettavisen Kampanje.

Kasin har tidligere sørget for spesialeffekter i verdensklasse som teknisk direktør under produksjonen av Matrix-trilogien. Erfaringene dannet grunnlag for The Future Group som ved hjelp av «mixed reality» ønsker å bringe Hollywoods spesialeffekter til tv-seere hjemme i stua.

Oracle: – Tror vi har funnet årsaken

Hva som gikk galt hos Oracle er foreløpig uvisst. 

Hans Olav Hamran som har tittelen «Vice President TSBU & Cluster Leader Oracle Nordic» har besvart våre spørsmål med følgende uttalelse:

– En server satt opp for The Future Group gikk lørdag kveld ned i tre timer. Vi tror nå vi har funnet årsaken og jobber sammen med The Future Group for å sikre en vellykket lansering i neste sending, skriver Hamran i en tekstmelding til digi.no.

Han var ikke villig til å gå nærmere inn på hva slags server, om den er virtuell og altså en skybasert tjeneste de leverer, en klassisk Oracle-database eller noe annet.

– Jeg har ikke mulighet til å gi ytterligere detaljer, avslutter Hamran.

Trekker vinner onsdag

TVNorge skriver på kanalens Facebook-sider at de nå vet at ingen fikk spilt under premieren lørdag, som følge av serverproblemene.

De har derfor bestemt seg for å trekke ut en tilfeldig vinner blant alle som har lastet ned appen og registrert seg.

Ifølge meldingen vil dette gjelde alle som registrerer seg før midnatt i morgen, tirsdag. Premiepotten er på 246.000 kroner og en smarttelefon, kunne tv-kanalen opplyse på søndag.

Kommentarer (10)

Kommentarer (10)
Til toppen