BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle forbedrer beslutningsstøtten

Lanserer Oracle Business Intelligence 11g.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. juli 2010 - 12:00

Oracle lanserte i dag Oracle Business Intelligence 11g, en ny versjon av selskapets plattform for beslutningsstøtte. Den nye versjonen skal ifølge selskapet være den eneste på markedet for tilgang til og analyse av data i både relasjonsdatabaser, OLAP- og XML-datakilder.

Forbedret OLAP-analyse skal kunne gi brukerne mulighet til å navigere i hierakiske data lagret i Oracle Essbase og vanlige Relation-datakilder fra et felles grensesnitt.

Inkludert i løsningen er en ny, tynn klient for rapportdesign. Denne skal gjøre det mulig å publisere interaktive, webbaserte rapporter og høyoppløselige rapporter for bedriftsbrukere.

En annen nyhet er Oracle Scorecard and Strategy Management, et nytt program som skal kunne hjelpe enkeltbrukere med å hente ut beregninger, statistikk og nøkkeltall som er i tråd med organisasjonens strategier og mål.

Brukergrensesnittet skal være forbedret slik at det i større grad gir mulighet for rask kartlegging og synliggjøring av data. Geografiske data kan lenkes direkte til kart.

Action Framework er en ny funksjon som ifølge Oracle raskere skal bidra til å redusere avstanden mellom tanke og handling. For brukerne vil et være mulig å starte en handling – for eksempel en webtjeneste eller en forretningsprosess – direkte fra skrivebordet.

Oracle Business Intelligence 11g skal kunne integreres med både Oracle WebCenter Suite 11g og Oracle Secure Enterprise Search. Dessuten er Oracle Hyperion Financial Management lagt til som en støttet datakilde.

Oracle opplyser at sluttbrukerne av systemet vil bli varslet om unntak og hendelser. De vil kunne dele og diskutere tanker i sanntid, ta beslutninger i fellesskap og lagre merknader og diskusjonstråder gjennom innebygde notat- og varslingsfunksjoner.

Løsningen skal også være tett integrert med Oracle Enterprise Manager 11g, noe som gjør det mulig å administrere løsningen fra samme miljø som andre deler av IT-parken. Dette inkluderer oppgaver som konfigurasjon, testing, distribusjon, overvåking og installasjon av oppdateringer.

Det skal være enkelt for eksisterende brukere av Oracle Business Intelligence å oppgradere til den nye versjonen, uten at eksisterende rapporter eller metadata påvirkes.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.