RESULTATERFINANS

Oracle fosser frem i urolige tider

Oracle trosser finansuro, og gleder seg over å stjele markedsandeler fra erkekonkurrenten SAP.

26. juni 2008 - 10:02

Programvareselskapet Oracle er ett av verdens største programvareselskap, og er også en av bransjens største pengemaskiner.

Nå har selskapet lagt frem resultatene for sitt regnskapsmessige fjerde kvartal, og det er nok et sterkt kvartal. Det endte med et overskudd på 2,04 milliarder dollar, opp hele 27 prosent fra 1,6 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

Omsetningen steg også kraftig. Den endte på 7,24 milliarder dollar, opp 24 prosent fra 5,83 milliarder for ett år siden.

Lisenssalget var en viktig bidragsyter til fremgangen. Oracle solgte nye lisenser for 27 prosent mer enn tidligere kvartal.

For hele fiskalåret 2008 steg omsetningen med 25 prosent til 22,4 milliarder dollar, mens nysalg av programvare økte med 28 prosent til 7,5 milliarder dollar.

Spesielt fornøyd er Oracle-sjefene med at de har klart å stjele markedsandeler fra erkekonkurenten SAP for tredje år på rad.

- Oracles applikasjonssalg steg 38 prosent for fiskalåret 2008, mens SAP bare kunne vise til 13 prosent i deres siste fiskalår. Dette er det tredje året på rad vi tar markedsandeler fra SAP innen applikasjoner, sier Charles Philips, nestsjef i Oracle, i en pressemelding.

Selv om prestasjonene var gode, så falt aksjekursen med 3,5 prosent i etterhandelen som en følge av litt lavere forventninger til den nærmeste fremtiden. Det skyldes i stor grad den pågående finansielle uroen, spesielt i USA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.