BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle gir opp OpenSSO

Nytt norsk programvarehus tar initiativ for friprog-prosjektets fremtid.

25. feb. 2010 - 16:08

Oracle driver opprydning i produktporteføljen etter overtakelsen av Sun Microsystems. Sun forvaltet mange friprog-prosjekter, og ikke alle disse vil bli videreført.

Autentiseringsplattformen OpenSSO er blant de som økses. Java- og friprog-produktet er i ferd med å fjernes i flere versjoner fra Oracles nettsider, ifølge Heise Online.

OpenSSO (single sign-on) gir sikker og sentralisert tilgangskontroll og pålogging, i en samlet løsning. Plattformen ligger til grunn blant annet for Statens nye autentiseringsløsning ID-porten.

Oracles beslutning om å ikke videreføre løsningen skal ikke være kunngjort offisielt av Oracle, noe som naturlig nok skaper usikkerhet for produktets fremtid.

Kilder digi.no har vært i kontakt med i Oracle Norge kjente ikke til problemstillingen, men bekrefter at det skal ryddes i Sun-porteføljen.

For å bote på situasjonen har det norske selskapet ForgeRock påtatt seg oppgaven med å forvalte løsningen videre på vegne av miljøet, nå under navnet OpenAM.

- Det er ganske mange kunder i Norge som har OpenSSO i bruk og produksjon. Dette er det ledende fri programvare-produktet innen access management [tilgangskontroll] på markedet. Det gir oss fantastiske muligheter, sier RockForge-sjef Lasse Andresen til digi.no.

Det var i går han fikk vite at Oracle fjernet dokumentasjon og flere av OpenSSO versjonene på nettsidene.

- Dette er ikke et strategisk produkt for Oracle, det har de gjort klart i flere tidligere pressemeldinger. I stedet vil de satse på sin egen Oracle Access Manager.

Andresen er tidligere programvaredirektør i Sun Microsystems i Norge. ForgeRock er et rent programvarehus som startet opp så sent som 1. februar i år, med hovedkontor i Oslo.

Selskapet består av femten ansatte med tung kompetanse. De har ansatte i USA, England, Spania, Ungarn, Tyskland og Norge.

Det nystartede selskapet forplikter seg til videreutvikling av OpenAM i henhold til tidligere fastlagt veikart. I tillegg skal de åpne for mer deltakelse fra miljøet rundt OpenSSO. De skal også tilby støtte til utgivelsene for selskapets kunder, ifølge en FAQ de har lagt ut.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.