Oracle gir trådløs tilgang til hele e-handelssuiten

Oracle har lansert en utvidelse til sin suite av e-handels- og økonomiapplikasjoner som gjør dem tilgjengelig fra mobiltelefon og andre tynne trådløse klienter.

Oracle har lansert en utvidelse til sin suite av e-handels- og økonomiapplikasjoner som gjør dem tilgjengelig fra mobiltelefon og andre tynne trådløse klienter.

Utvidelsen kom på markedet i går. Det innebærer at kundene straks kan begynne å legge opp hvilke tjenester de ønsker tilgang til fra hånd-PC-er eller andre terminaler med trådløs tilgang til nettet.

Oracle har inngått avtaler med Compaq, Palm og Motorola for å samordne kundenes tilgang til programvare, maskinvare og rådgiving.


En første referanse for de nye løsningene fra Oracle er Kyocera Wireless Corporation. Denne avdelingen av den japanske elektronikkgiganten bruker sine egne smartphones til å gi medarbeidere trådløs tilgang til applikasjoner for kundelojalitet, økonomi og produksjon.

Oracle viser til flere optimistiske prognoser for markedet for mobile bedriftsapplikasjoner. Datamonitor tror trådløs tilgang til kundelojalitetsapplikasjoner (CRM) alene vil vokse til 1,7 milliarder dollar innen 2005. International Data Corp karakteriserer markedet som en "hittil uutnyttet vekstmulighet", selv om mange begynner å våkne til betydningen av denne nye nisjen.

For å bygge allianser som kan fremme bruken av mobile løsninger og tynne trådløse klienter, har Oracle opprettet et eget "Mobile Partner Initiative". De tre partnerne nevnt ovenfor er alle med på dette initiativet. Compaq lover blant annet at CRM-applikasjonen skal være klar på hånd-PC-en iPaq innen to uker.

Til toppen