Oracle gjentok budet på PeopleSoft

Oracle-sjef Larry Ellison overrasket alle på mandag med å gjenta budet på konkurrenten PeopleSoft.

Oracle-sjef Larry Ellison overrasket alle på mandag med å gjenta budet på konkurrenten PeopleSoft.

Diskusjonen rundt programvaregiganten Oracles bud på PeopleSoft kan nå nye høyder denne uken. Etter at Oracles bud ikke hadde fått aksepten som toppsjef Larry Ellison hadde håpet, gikk det mot at budet vil trekkes tilbake. Det trodde mange inntil mandag.

    Les også:

Da rykket Oracle-ledelsen ut og gjentok at de har til hensikt å kjøpe opp PeopleSoft.

- Vi er fortsatt bestemt på å kjøpe PeopleSoft, sa Oracles nestkommanderende Charles Phillips på mandag, ifølge Marketwatch.

Det fiendtlige budet fra Oracle er på hele 7,3 milliarder dollar.

Phillips sa videre at Oracle er i en sterk posisjon til å overta PeopleSoft så raskt som mulig. Han sa også at Oracle ikke vil høyne sitt bud på 19,50 dollar pr. aksje og la til:

- Vi vil ikke betale en uforholdsmessig høy pris for en eierandel bare for å oppnå en seier.

Den siste måneden har ledelsen i PeopleSoft forsøkt å gi et inntrykk av at budet på selskapet ville bli trukket tilbake. Ledelsen i PeopleSoft ønsker nemlig ikke noen overtagelse fra Larry Ellison & Co. , og har kommet med grove anklager rettet mot Oracle. Krigen mellom ledelsene i de to programvareselskapene kan nå nye høyder, etter Oracle-budet ligger fast.

En forsmak kom på mandag. Da sa Oracle at de trodde at PeopleSoft hadde sukret sine resulter i siste kvartal. Ifølge Forbes uttalte Oracle finansdirektør Jeff Henley at han mente at aktørene burde være skeptiske til PeopleSofts siste kvartalsrapport. Basert på Oracle gjennomgang av den siste kvartalsrapporten kan PeopleSoft "ha et føringsproblem av omsetningen i september-kvartalet".

Det store spørsmålet er at PeopleSoft har lokket kundene med forpliktelser hvis Oracle-budet går igjennom. Til tross for anklagene steg PeopleSoft-aksjen en prosent mandag.

Det ventes at amerikanske og europeiske konkurransemyndigheter vil behandle Oracle-budet i begynnelsen av 2004.

Til toppen