JUSS OG SAMFUNN

Oracle godtar null erstatning

For å komme raskere i gang med ankesaken mot Google.

Striden mellom Oracle og Google om bruken av Java-teknologi i Android er ikke over, selv om først kapittel nærmer seg slutten.
Striden mellom Oracle og Google om bruken av Java-teknologi i Android er ikke over, selv om først kapittel nærmer seg slutten.

Rettssaken mellom Oracle og Google nærmer seg slutten. I går møttes partene for å diskutere erstatningsspørsmålet. De to selskapene skal allerede i forkant av gårsdagens høring ha blitt enige om at erstatningen Oracle skal motta fra Google for de små opphavsrettskrenkelsene Google har blitt dømt skyldig i, settes til null. Bakgrunnen for dette er at Oracle uansett ikke ville kunne få mer enn 150 000 dollar i erstatning for dette, noe som er det lovbestemte maksimalbeløpet for erstatning i USA.

Et ikke-offisielt referat av høringen finnes her.

Ved å få hele spørsmålet om erstatningsbeløpet raskt ut av verden, kan Oracle raskere be om at saken ankes. I den nåværende rettssaken gjenstår stort sett bare et mulig krav fra Google om å få dekket deler av selskapets saksomkostninger. Dette er et noe dommer William Alsup skal avgjøre.

Det viktigste spørmålet i den eventuelle ankesaken blir trolig om hvorvidt den samlede strukturen, rekkefølgen og organiseringen av Java-API-ene kan opphavsrettsbeskyttes, noe Alsup i slutten av mai konkluderte med at ikke var tilfellet.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.