JUSS OG SAMFUNN

Oracle/Google-saken kan komme opp i mars

Men ingen ser bort fra ytterligere forsinkelser.

Googles Larry Page og Oracles Larry Ellison vil sannsynligvis møtes i retten denne våren.
Googles Larry Page og Oracles Larry Ellison vil sannsynligvis møtes i retten denne våren.

Oracles søksmål mot Google angående krenkelser av copyright og patenter i forbindelse med Androids Java-motor, Dalvik, skal ifølge en ordre fra dommer William Alsup bringes foran en jury på en dato på eller etter den 19. mars. Nøyaktig hvilken dato det blir, er ikke blitt bestemt ennå.

Søksmålet fra Oracle ble levert i august 2010. Tidspunktet for rettssaken har blitt forskjøvet flere ganger. I tiden som har gått har Oracle og Google blant annet blitt beordret til samtaler i et forsøk på å løse saken utenfor rettslokalene. Det lyktes ikke, men enn så lenge er det fortsatt mulig at saken ender i et forlik mellom de to selskapene.

Ifølge ordren fra Alsup vil rettssaken være tredelt, etter valget av jurymedlemmer og en times innledning fra hver av partene.

Den første fasen handler om de angivelige copyright-krenkelsene. Oracle er gitt 16 timer til å presentere bevis for dette, og Google har like lang tid til å presentere bevis til sitt forsvar. Deretter skal juryen komme med en kjennelse om copyright-anklagene.

I den andre fasen er det patentspørsmålene som skal opp. Hver side er gitt 12 timer til å presentere sine bevis. Også her skal juryen komme fram til en kjennelse før neste fase innledes.

I den tredje fasen vil det, dersom det er nødvendig, bli tatt opp andre spørsmål. Dette inkluderer blant annet spørsmålet om hvilke skader disse eventuelle krenkelsene har påført Oracle, og spørsmålet om krenkelsene har skjedd med forsett.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.