Oracle halverer sparemålet

Dårlige økonomiske tider har gjort det nødvendig å halvere målet om å spare inn en milliard dollar, sier Oracle-sjef Larry Ellison.

Dårlige økonomiske tider har gjort det nødvendig å halvere målet om å spare inn en milliard dollar, sier Oracle-sjef Larry Ellison.

Ved å ta sin egen medisin i fjor - særlig ved å implementere sin egen nye suite av integrerte økonomiapplikasjoner - sparte Oracle en milliard dollar. På en brukerkonferanse i Paris i februar kunngjorde toppsjef Larry Ellison at årets mål er å spare inn ytterligere en milliard.

Nedgangen i den amerikanske økonomien hindrer Oracle fra å vokse som planlagt, fortalte Ellison under et møte med journalister tidligere denne uken. Når veksten faller, skrumper også innsparingen, siden den beregnes etter en modell som anslår hva utgiftene hadde vært uten sparetiltakene. En halv milliard dollar ansees nå som et mer realistisk mål.Ellison forklarte at programvarebransjen opplever svært uvanlige tider. Han mener en tilstand med normal vekst først vil inntre ved årsskiftet eller i første kvartal neste år.

Lehman Brothers nedgraderte Oracle-aksjen mandag, ut fra en erkjennelse av at store selskaper i vanskelige tider nøler å gjøre noe med sine økonomisystemer.

Tirsdag kunngjorde Oracle en plan for å kjøpe tilbake opptil tre milliarder dollar av sine egne aksjer.

Til toppen