Oracle høynet budet på PeopleSoft

Oracle høynet budet på PeopleSoft, og utløste kurshopp på begge aksjene.

I går ettermiddag, norsk tid, høynet Oracle sitt bud på PeopleSoft fra 21 dollar per aksje til 24 dollar per aksje. Ifølge dem som har regnet på det, innebærer det nye budet en samlet pris på rundt 9,2 milliarder dollar. Det forrige budet ble anslått til rundt 7,6 milliarder dollar.

Oracles første bud på PeopleSoft, fra tidlig juni i fjor, var på 16 dollar per aksje. Det fikk PeopleSoft-kursen til å sprette opp til rundt 18 dollar, og ble erstattet av et bud på 19,50 dollar per aksje etter et par uker. Utover høsten nådde PeopleSoft-aksjen et stabilt leie i intervallet 22 til 24 dollar per aksje, og i februar i år høynet Oracle budet til 26 dollar per aksje. Da falt kursen igjen, til mellom 18 og 20 dollar, og i mai reduserte Oracle budet til 21 dollar per aksje. I forbindelse med avklaringene de siste ukene om at verken europeiske eller amerikanske myndigheter vil prøve å hindre oppkjøpet, har kursen stort sett ligget mellom 20 og 21 dollar.

Oracle understreker at det siste budet på 24 dollar per aksje er endelig, og at det må aksepteres av et flertall aksjonærer innen 19. november. Etter at budet ble kjent, økte PeopleSoft-kursen til 22,93 dollar, mens Oracle-aksjen opplevde å stige 0,09 dollar til 12,75 dollar.

Oracle setter som betingelse at PeopleSoft-styret hever de mange ordningene som det vedtok for å gjøre overtakelsen så lite fristende som mulig. Ifølge New York Times skal dommeren i søksmålet som Oracle har anlagt mot PeopleSoft-styret for å få hevet disse tiltakene, ha bedt Oracle heve sitt budet i forkant av kjennelsen, antakelig i håp om å få til et forlik.

Oracle har gitt signaler om at nedskjæringene hos PeopleSoft ikke vil bli så dramatiske som opprinnelig tenkt. Nå heter det at Oracle vil utvikle en ny utgave av PeopleSoft-applikasjonen, og at utviklerorganisasjonen ved PeopleSofts nåværende hovedkvarter vil få leve videre.

    Les også:

Les mer om: