RESULTATERFINANS

Oracle i mål med storoppkjøp

Etter en lang og bitter krig gir Peoplesoft opp og lar seg sluke av Oracle - mot en solid trøstepremie.

13. des. 2004 - 12:49

Dramaet mellom PeopleSoft og Oracle ser ut til å være over. PeopleSoft har sendt ut en pressemelding der det heter at de har godtatt et revidert bud fra Oracle, og at alle søksmål mellom selskapene skrinlegges.

    Les også:

Budet er høynet fra 24 dollar per aksje til 26,50 dollar per aksje. Det innebærer at PeopleSoft prises til 10,3 milliarder dollar.

Formelt sett går avtalen ut på at Oracle reviderer sitt tilbud innen onsdag 15. desember, og holder det åpent fram til 28. desember med mulighet for forlengelse. Styret i PeopleSoft anbefaler alle aksjonærene å godta tilbudet. Alle pågående søksmål legges på is, og vil trekkes helt når alle overtakelsesformaliteter er ordnet.

I slutten av november sa over 60 prosent av PeopleSoft-aksjonærene ja til Oracles tilbud om 24 dollar per aksje. Ifølge Oracle var den egentlige andelen 80 prosent, men 20 prosent trakk seg i siste liten av taktiske grunner. Det taktiske spillet til PeopleSoft-styret har altså gitt en gevinst på nærmere en milliard dollar.

Fusjonen gjør Oracle ny styrke til å utfordre ledende SAP samt oppadstigende Microsoft i markedet for forretningsapplikasjoner.

På det store kundearrangementet Oracle Open World i San Francisco i forrige uke, understreket Oracle at det vil fortsette å utvikle PeopleSoft som eget produkt, se artikkelen PeopleSoft-kjøpet dreier seg mye om folk.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.