Oracle i stampe

Flat omsetning utløste børsras.

Det peker ikke oppover for Oracle. Toppsjef, Larry Ellison kunne onsdag presentere svake resultater.
Det peker ikke oppover for Oracle. Toppsjef, Larry Ellison kunne onsdag presentere svake resultater. (Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press)

Flat omsetning utløste børsras.

Oracle har levert et tredje kvartal (ut februar) med omtrent samme omsetning som samme kvartal i forrige regnskapsår: 8,96 milliarder dollar mot 9,03 for et år siden.

Omsetningen var lavere enn analytikerne hadde ventet – 9,37 milliarder dollar – og bryter med Oracles tradisjon om kontinuerlig vekst. Wall Street reagerte momentant, og sendte aksjen ned over 8 prosent, skriver Bloomberg.

Inntektsposten for «nye lisenser og abonnementer» falt med 2 prosent til 2,33 milliarder dollar. Lisensoppdateringer og programvaresupport økte med 7 prosent til 4,34 milliarder dollar. Til sammen økte Oracles omsetning knyttet til programvare med 4 prosent til 6,67 milliarder dollar. Denne delen av Oracles virksomhet står for 74 prosent av selskapets samlede omsetning.

Maskinvare fortsetter å rase, produktsalget med 23 prosent til 671 millioner dollar og support med 6 prosent til 570 millioner dollar. Til sammen faller maskinvare med 16 prosent til 1,24 milliarder dollar.

Også tjenester faller, med 8 prosent til 1,05 milliarder dollar.

Nettoresultatet er 2,50 milliarder dollar, det samme som for et år siden.

Det kan virke paradoksalt at det er Oracles grunnfjell – lisensoppdateringer og programvaresupport – som øker, mens det som betyr noe for framtidige inntekter – nye lisenser og abonnementer – faller. Det er spesielt illevarslende i en tid da selskapet markedsfører sin overgang fra lisens til abonnement med stor tyngde og prøver å få kundene over på den nye nettskymodellen.

Finansdirektør Safra Catz forklarer at noen store kontrakter som skulle vært underskrevet i februarkvartalet, ble utsatt til begynnelsen av mars. Stemmer det, kan Oracle være tilbake på skinner allerede i inneværende kvartal.

Oracle har varslet en kunngjøring førstkommende tirsdag – se «Verdens kraftigste prosessor» – om nye servere.

Lanseringen kan dreie seg om servere med den nye Sparc64 X-prosessoren, slik digi.no-artikkelen foreslår, eller om den nye Sparc T5 for det lavere og midtre segmentet. I pressemeldingen om kvartalsresultatet er det denne toppsjef Larry Ellison omtaler som «the fastest microprocessor in the world».

    Les også:

Til toppen