Oracle kåret til årets databasesystem

Mest populært og øker forspranget.

Oracle kåret til årets databasesystem
Oracle er utpekt som verdens mest populære datasystem i 2015. Bilde: Oracle, DB-Engines

Rangeringstjenesten DB-Engines har utpekt Oracles relasjonsdatabase til årets database, riktignok for 2015. Nettstedet rangerer mer enn 250 databasesystemer etter popularitetspoeng, noe som beregnes ut fra en rekke ulike kriterier, inkludert mengden av relevante stillingsannonser, søketrender og omtale på nettsteder, inkludert nettaviser, sosiale medier og diskusjonsfora.

På topp

Oracle topper allerede rangeringen med klar margin til MySQL og Microsoft SQL Server på de neste plassene, men det er ikke plassering på listen som er det avgjørende for kåringen, men hvor mye populariteten har økt.

For til tross for sin topplassering, øker Oracle også mest i popularitet.

På andre plass kommer MongoDB, som vant prisen for både ett og to år siden. Mongo har i løpet av året passert PostgreSQL i rangeringen og ligger nå på fjerde plass, som det mest populære NoSQL-systemet.

På tredje plass i 2015-kåringen kom Apache Cassandra. Også dette er et NoSQL-system.

Ingen hype

Selv om det ikke var noe NoSQL-system som vant prisen for 2015, mener DB-Engines ikke at NoSQL bare har vært en forbigående hype.

Dette fordi slike systemer brukes aktivt i en rekke komplekse og virksomhetskritiske prosjekter i dag, fordi alle de ledende NoSQL-systemene tross alt gjør det godt i rangeringen, men også fordi skillet mellom relasjonsdatabaser og NoSQL-databaser ikke lenger er like tydelig, siden en rekke typiske relasjonsdatabaser gradvis har fått NoSQL-funksjonalitet, samtidig som at det har kommet SQL-lignende spørrespråk for NoSQL-databaser.