BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle kjøper forsikringsprogramvare

Oppkjøpskongen Oracle kjøper AdminServer og gjør seg mer lekre for forsikringsbransjen.

13. mai 2008 - 16:59

Oracle har de siste årene gjennomført IT-bransjens mest omfattende og dyreste handlerunde. Hvert av oppkjøpene har gitt Oracle en økt kundeportefølje, noe som har gitt selskapet god vekst.

Oracle kunngjorde i dag at de har kjøpt opp AdminServer, et selskap med stor vekst innen programvare for administrasjon av forsikringspoliser.

Produktene fra AdminServer vil bli en viktig komponent i Oracles eksisterende programvare for forsikringsbransjen, som benyttes av over tusen forsikringsselskap globalt, skriver selskapet i en pressemelding.

Produktporteføljen fra AdminServer vil ifølge pressemeldingen medføre en betydelig vekst i selskapets investing i forsikringsbransjen, og utfyller selskapets eksisterende forsikringsprodukter.

- De fleste forsikringsselskap er fortsatt avhengige av legacy-systemer for administrasjon av poliser. Disse er svært lite fleksible og hemmer virksomhetens smidighet og effektivitet, sier Oracle-sjef Charles Phillips.

- Oracle og AdminServer vil sammen kunne levere den mest moderne og omfattende standardbaserte programvareløsningen for forsikringsbransjen, fortsetter han.

- For å møte målsetningen deres om vekst og inntjening, trenger forsikringsvirksomhetene fleksible systemer som støtter innføring av nye produkter, ulike salgskanaler og kostnadsreduksjoner, sier Rick Conners, som er sjef for AdminServer.

Det er forventet at transaksjonen vil være sluttført innen første halvår 2008. Inntil da vil de to selskapene operere uavhengig av hverandre.

AdminServer har 250 ansatte og omsatte i fjor for 25 millioner dollar.

Det fremkommer ikke hva Oracle har betalt for oppkjøpet.

Tidligere har Charles Phillips uttalt at kostnadene med integrering av alle virksomhetene de kjøper ikke er så nøye. Han hevder at selskapene som kjøpes raskt integreres i Oracle porteføljen fordi de har et velsmurt oppkjøpsapparat internt i selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.