Oracle kjøper fransk programvareselskap

Oracle-sjef Larry Ellison kjøper nok et selskap, den franske ETL-leverandøren Sunopsis.

Oracle kjøper fransk programvareselskap

Oracle-sjef Larry Ellison kjøper nok et selskap, den franske ETL-leverandøren Sunopsis.

Oracle er verdens nest største programvareselskap og de kjører en aggressiv oppkjøpsstrategi for å vokse videre.

    Les også:

Sist ute i en lang rekke av oppkjøp er det franske selskapet Sunopsis. De jobber med programvare for integrasjon av heterogene datakilder. Kjøpet skal skal blant annet utvide Oracles støtte for også å inkludere datakilder som ikke benytter Oracle løsninger.

Synopsis benytter en datavarehusmetode som kalles ETL (Extract Transform Load). Det er en trinnvis prosess der data først hentes ut fra en aktuell kilde, så omformes dataene for å passe med forretningsbehovet før dataen lastes inn i det aktuelle datavarehuset.

- Oracle og Sunopsis har komplementerende produkter med et felles fokus på levering av det beste innen dataintegrasjonsløsninger til våre kunder. Vi planlegger å innlemme Sunposis' dataintegrasjonsteknologi inn i Oracle Fusion Middleware porteføljen og gjøre teknologien til en integrert del av SOA, Business Intelligence løsninger fra Oracle, sier Thomas Kurian, sjef for Oracles serverteknologier i en pressemelding.

Sunopsis ble stiftet i 1998 og har litt over 500 kunder fordelt på 23 forskjellige land. Selskapet vokser med hele femti prosent i året og har gått med overskudd de siste fem årene.

Oracle har ikke oppgitt hvor mye de betaler for selskapet.

Til toppen