Oracle kjøper konkurrent av Birdstep

Birdsstep får tøffere konkurranse: Oracle-sjef Larry Ellison har kjøpt en konkurrent av det norske selskapet.

Birdsstep får tøffere konkurranse: Oracle-sjef Larry Ellison har kjøpt en konkurrent av det norske selskapet.

Birdstep vil nå møte ny konkurranse: Oracle, global markedsleder på databaser og verdens nest største programvarehus, har gjort et nytt oppkjøp.

Oracle-sjef Larry Ellison har det siste året gjort flere milliard-oppkjøp, blant annet av Peoplesoft, og oppkjøpet av TimesTen registerer nok knapt på manges radar.

Men oppkjøpet er viktig her i Norge, for TimesTen er en direkte konkurrent til børsnoterte Birdstep, mener Oracle Norges markedsdirektør Harald Løvvik.

Beskrivelsen av hovedproduktet til TimesTen minner veldig om Birdssteps databaseprodukt RDM. I tillegg til forskjellige versjoner av RDM selger Birdstep også programvare for IP-soner.

TimesTen selger kompakte databaser som bare lever i minne på forskjellig type utstyr, blant annet i telenett, sikkerhetsløsninger og utstyr i bank og finans. Der lar databasen utstyret slå opp og dele ut data eller tilgang til brukere i sanntid. Målet er øyeblikkelige svartider – noe et oppslag mot en serverbasert database ikke gir. TimesTen kobles likevel opp og synkroniseres mot blant annet Oracle-databaser for å oppdateres.

TimesTen har en imponerende kundeliste som omfatter Cisco, Ericsson, JP Morgan, Lucent, NEC, Nokia, Sprint og United Airlines.

Det er ikke offentliggjort hva Oracle har betalt for TimesTen.

Til toppen