RESULTATERFINANS

Oracle kjøper konkurrent av Birdstep

Birdsstep får tøffere konkurranse: Oracle-sjef Larry Ellison har kjøpt en konkurrent av det norske selskapet.

10. juni 2005 - 07:18

Birdstep vil nå møte ny konkurranse: Oracle, global markedsleder på databaser og verdens nest største programvarehus, har gjort et nytt oppkjøp.

Oracle-sjef Larry Ellison har det siste året gjort flere milliard-oppkjøp, blant annet av Peoplesoft, og oppkjøpet av TimesTen registerer nok knapt på manges radar.

Men oppkjøpet er viktig her i Norge, for TimesTen er en direkte konkurrent til børsnoterte Birdstep, mener Oracle Norges markedsdirektør Harald Løvvik.

Beskrivelsen av hovedproduktet til TimesTen minner veldig om Birdssteps databaseprodukt RDM. I tillegg til forskjellige versjoner av RDM selger Birdstep også programvare for IP-soner.

TimesTen selger kompakte databaser som bare lever i minne på forskjellig type utstyr, blant annet i telenett, sikkerhetsløsninger og utstyr i bank og finans. Der lar databasen utstyret slå opp og dele ut data eller tilgang til brukere i sanntid. Målet er øyeblikkelige svartider – noe et oppslag mot en serverbasert database ikke gir. TimesTen kobles likevel opp og synkroniseres mot blant annet Oracle-databaser for å oppdateres.

TimesTen har en imponerende kundeliste som omfatter Cisco, Ericsson, JP Morgan, Lucent, NEC, Nokia, Sprint og United Airlines.

Det er ikke offentliggjort hva Oracle har betalt for TimesTen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.