ORACLE

Oracle kjøper nettsky-pioner for mange milliarder

Et selskap Larry Ellison eier store deler av fra før.

Oracle-gründer Larry Ellison er også største aksjonær i selskapet Oracle nå vil kjøpe.
Oracle-gründer Larry Ellison er også største aksjonær i selskapet Oracle nå vil kjøpe. Bilde: Bloomberg/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. juli 2016 - 08:57

Oracle kunngjorde i går at selskapet skal kjøpe NetSuite, et selskap som Oracle omtaler som det aller første nettskyselskapet.

NetSuite har tilbudt nett- og nettskybaserte ERP-tjenester (Enterprise resource planning) siden oppstarten i 1998.

Kjøpesummen er på omtrent 9,3 milliarder dollar eller 109 dollar per aksje, noe som ifølge Wall Street Journal er 19 prosent høyere det aksjekursen var da børsen stengte onsdag kveld. 

Supplerer hverandre

– Nettskyapplikasjonene til Oracle og NetSuite utfyller hverandre og vil alltid eksistere side om side i markedsplassen, sier co-CEO i Oracle, Mark Hurd, i en pressemelding. Han legger til at Oracle har til hensikt å investere i produktene til begge.

Noe av det som er spesielt med dette oppkjøpet, er at Oracle-gründer Larry Ellison er den største aksjonæren i begge selskaper. Ifølge Wall Street Journal eide han i september 2015 27 prosent av Oracle, mens nesten 40 prosent av de ordinære NetSuite-aksjene tilhørte Ellison og hans familie i april i år. 

Oracle opplyser at oppkjøpet bare vil bli noe av dersom majoriteten av de øvrige aksjeeierne, altså bortsett fra Ellison og hans familie, godkjenner transaksjonen.

Det er ventet at oppkjøpet vil bli fullført i løpet av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.