RESULTATERFINANS

Oracle kjøper Primavera

Oracle kjøper prosjektstyrings-selskap som konkurrerer med norske Safran.

Typisk skjermbilde fra Primavera.
Typisk skjermbilde fra Primavera.

Oracle kunngjorde i går at de kjøper det unoterte selskapet Primavera Systems, en leverandør av løsninger for prosjektstyring. Dette er et felt Oracle hittil ikke har engasjert seg i.

Primavera ble etablert i 1983 av venneparet Joel Koppelman og Richard Faris, og har i dag 76 000 kunder. Omsetningen i fjor er oppgitt til 176 millioner dollar. Det er ikke kjent hva Oracle betaler for selskapet.

Oracles kjøp av Primavera kan få en viss betydning for Norge. Gjennom partnerskapet med West Soft i Ålesund er Primavera tungt inne på det norske markedet. Globalt konkurrerer Primavera blant annet med Stavanger-selskapet Safran, som ble kjøpt av finske Proha i april 2000.

Primavera kaller sine produkter for «Project Portfolio Management» eller PPM for å understreke at det dreier seg om å holde orden på svært omfattende og komplekse prosjekter. Oracle sier Primavera vil utgjøre en egen avdeling ledet av dagens toppsjef, medgründer Joel Koppelman.

Produktet skal utvikles til «Enterprise PPM», ved å tilføres funksjonalitet fra Oracles egen teknologi, blant annet for å fore prosjektstyringsverktøyet med sanntidsdata fra den løpende driften. Enterprise PPM vil rettes mot bransjer som bygg og anlegg, luftfart, forsvar, strømforsyning, vannforsyning, olje og gass, produksjon og profesjonelle tjenester.

Typisk skjermbilde fra Primavera.
Typisk skjermbilde fra Primavera.

Observatører bemerker blant annet at Primavera er kjent for å ha både solide og lojale kunder.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.