Oracle kjøper seg opp innen sikkerhet

Oracle har kjøpt to unge selskaper ingen sikkerhet, ID-håndtering og katalogtjenester.

Oracle har kjøpt to unge selskaper ingen sikkerhet, ID-håndtering og katalogtjenester.

Oracle har kjøpt to små programvarehus med avanserte sikkerhetsløsninger, henholdsvis Thor Technologies med fokus på ID-håndtering og programvarefordeling, og OctetString med fokus på virtuelle katalogtjenester. Det er ikke opplyst hvor mye Oracle har betalt for disse selskapene.

Kjøpene følger opp Oracles overtakelse av Oblix, en spesialist innen katalogbaserte systemer for å automatisere bedriftstjenester («Corporate Services Automation») tidlig i våres.

Oracle sier at kjøpet styrker deres stilling innen ID-håndtering og tilgangskontroll. Teknologi fra Thor og OctetString vil integreres i Oracle Identity Management Suite.

– Oracles satsing på åpne standarder innebærer at vi er raskt i stand til å trekke inn standardbaserte løsninger fra andre leverandører, sier markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge til digi.no. – Dette er en trend som preger hele bransjen, og som gjør at alle store leverandører, også for eksempel Microsoft og IBM, kjøper opp mindre og spesialiserte selskaper for å kunne tilby mer helhetlige produkter.

Teknologien fra Thor, kjent som Xellerate, vil heretter selges under navnet Oracle Xellerate Identity Provisioning. Systemet brukes til avansert og sikker styring av brukerrettigheter i heterogene miljøer, og skal gi dokumenterbar oppfølging av lover og regler, større fleksibilitet og sikkerhet, og lavere kostnader.

Teknologien fra OctetStream innebærer at man kan bruke en virtuell katalog til å samordne og konsolidere informasjon fra alle andre kataloger i et spredt og gjerne heterogent miljø, og levere sikre katalogtjenester til alle applikasjoner i miljøet. Produktet OctetString virtual Directory Engine døpes om til Oracle Virtual Directory.

    Les også:

Til toppen