RESULTATERFINANS

Oracle kjøper spesialist på e-handel

Betaler 50 prosent overpris for Art Technology Group.

2. nov. 2010 - 16:38

Oracle melder at de har avtalt å kjøpe Art Technology Group (ATG) for 6 dollar per aksje. Det verdsetter ATG til rundt én milliard dollar. ATG-aksjen ble notert til 4,10 dollar da Nasdaq-børsen stengte i går kveld. Overprisen er med andre ord 46 prosent.

ATG leverer løsninger for e-handel til store bedrifter, med mange avanserte ordninger for kundeanbefalinger og høyere kundetilfredshet. Løsningene tilbyr enhetlig oversikt over alle typer samhandling med enkeltkunder, og brukes av et tusentalls globale aktører.

Oracle sier ATGs e-handelsplattform utfyller deres egen programvare innen kundepleie (CRM) og forretningssystemer (ERP), samt applikasjoner for detaljhandel og forsyningskjeder, samt mellomvare og beslutningsstøtte.

ATG doblet sin omsetning fra 2005 til 2009, til 179 millioner dollar, og oppnådde et nettoresultat før skatt på 16,8 millioner dollar. Veksten har fortsatt hvert kvartal i år. I tredje kvartal i år oppnådde ATG en omsetning på 50,3 millioner dollar, 16 prosent mer enn i fjor. Nettoresultatet ble 4,2 millioner dollar, mot 4,0 millioner dollar for et år siden.

Bloomberg peker på at Oracle betaler 33 ganger ATGs driftsresultat (Ebitda), mens gjennomsnittsprisen for tilsvarende oppkjøp de siste seks årene har vært 17 ganger Ebitda.

ATG ble født under dotcom-perioden, og har vært børsnotert siden mai 1999. I juli 2000 sto ATG-aksjen i 122 dollar. Da dotcom-boblen brast, opplevde ATG alvorlig motgang, men greide altså å overleve både fire år med vedvarende fall i omsetningen, og et kraftig kursfall. For fem år siden var aksjekursen under 1,50 dollar.

ATG-aksjen ble også hard rammet av finanskrisen. I midten av september 2008 var kursen 4,21 dollar. I begynnelsen av november var den nede i 1,89 dollar. Det siste året har den holdt seg mellom 3,14 dollar og 4,80 dollar.

Oracles kjøp av ATG må godkjennes av selskapenes aksjonærer og av amerikanske myndigheter. Det ventes fullført tidlig i 2011.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.