BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle kjøper teknologi for grid i sanntid

Oracles kjøp av Tangosol skal gi gridløsninger for ekstrem prosessering av transaksjoner.

23. mars 2007 - 16:05

Oracle opplyser at de har kjøpt Tangosol. Hensikten er å utvide egenskapene til Oracles klyngeprodukt RAC (Real Application Cluster).

Tangosol leverer en gridløsning kalt Coherence. Den opprinnelige løsningen er for Java. En .Net-utgave ble lansert tidligere denne uken.

Coherence er et stykke mellomvare som gjøre det mulig å bygge klynger egnet for ekstrem transaksjonsprosessering. Dette krever at både database og applikasjon hele tiden er i minne, samtidig som de er spredd på et stort antall likeverdige noder i en klynge. En viktig oppgave for Coherence er å sørge for at alle data er koherente til enhver tid.

Analyseselskapet Gartner har en svært positiv vurdering av Tangosols teknologi, i en rapport datert 5. mars i år: Cool Vendors in Integration and Platforms, 2007.

I Oracles pressemelding heter det at man ved å innlemme Tangosols teknologi, vil kunne møte behovet for mellomvare til gridløsninger for ekstreme transaksjoner, dataanalyse i sanntid og tunge beregningsoppgaver.

Tangosols teknologi har 1500 implementasjoner. Blant kundene er FedEx, Telecom Italia, Sony og TruSecure. Blant partnerne er BEA, IBM og Sun. Oracle er ikke oppført på partnerlisten før overtakelsen.

Oracle regner med at overtakelsen vil bli formelt fullført innen utgangen av april. Det er ikke oppgitt hvor mye Oracle har betalt for Tangosol.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.