Oracle kopierer Microsofts samlepakke-strategi

Kundene vil ha samlepakker. Vi skal presse ut de andre leverandørene slik Microsoft gjorde med Lotus og Wordperfect, sier Oracle-sjef Larry Ellison.

Kundene vil ha samlepakker. Vi skal presse ut de andre leverandørene slik Microsoft gjorde med Lotus og Wordperfect, sier Oracle-sjef Larry Ellison.

Med sin sedvanlige tøffe tone delte Ellison ut en serie spådommer og meninger om fremtiden i databransjen under gårsdagens tale på Oracle OpenWorld i San Francisco i går.

Under konferansen har Oracle lansert sin nye Oracle 9i - en samlepakke med ny database, nytt applikasjonsverktøy og en rekke teknologier for å øke ytelsen og sikkerheten. Kundene får dermed en rekke moduler som før kostet penger, som Data Mining og personifisering, gratis med på kjøpet.
Les:
Oracle lanserer gratis mobilverktøy
Oversetter alt Internett-innhold til mobil

Utrykket "samlepakke", og en sammenligning med Microsoft Office kommer virkelig til sin rett, for alle kundene får levert den samme pakken.

- Alle kunder vil måtte innstallere både databasen og applikasjonsserveren, selv om de bare vil bruke en liten modul av vårt system, sa Ellison i sin tale. Før hadde vi 75 forskjellige pakker, som innstallert i forskjellige kombinasjoner skapte et utrolig rot. Dette er galskap. Bare hvis vi lager en pakke, kan vi teste skikkelig og garantere ytelse.

Ellison gikk videre til å si at det er systemintegrasjon - blandingen og sammenkoblingen av programpakker laget forskjellige leverandører - som er årsaken til alt som er galt med programvare.

- Vi hadde en gang noe som en PC-programvareinduistri med en serie leverandører som Lotus, Wordperfect, Harvard Graphics og Borland. 96 prosent av alle brukere valgte samlepakken til Microsoft fordi disse programmene fungerer sammen uten noen integrasjon. Integrasjon er sinnsykt dyrt, påpekte Ellison.

- Kundene vil etterhvert velge samlepakker for server-programvare og internetthandel slik de valgte Office. Vi skal gjøre mot våre konkurrenter det Microsoft gjorde mot PC-programvarebransjen, hevdet han.

Oracle vs. Microsoft:
Oracle hyret Watergate-detektiv mot Microsoft
Microsoft vil gi deg mindre for samme pris
Dommeren: - Microsoft må splittes i to

Under den påfølgende pressekonferansen dukket spørsmålet om hva som skiller Microsofts påståtte monopolisme fra Oracles planer. Ellison svarte da at Microsoft hadde brukt sitt operativsystem-monopol til å presse ut en konkurrent - Netscape. Oracle leverer ikke operativsystemer og våre planer kan derfor ikke sammenlignes med hva Microsoft har gjort, mener Larry.
Til toppen