BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle kutter all utvikling for Itanium

Følger etter Microsoft og Red Hat. HP og Intel i harnisk.

Ifølge HP er Oracles nei til Itanium et desperat forsøk på å tvinge kundene til å velge Sparc i stedet.
Ifølge HP er Oracles nei til Itanium et desperat forsøk på å tvinge kundene til å velge Sparc i stedet.
24. mars 2011 - 10:47

Oracle meldte denne uka at de avslutter all videre utvikling av programvare for Intels Itanium-prosessor.

Etter «gjentatt kontakt» med ledelsen i Intel trekker Oracle den konklusjonen at Itanium nærmer seg slutten og at Intels strategiske fokus er x86. De viser også til at HPs nye toppsjef, Leo Apotheker, ikke nevnte Itanium i sin orientering om HPs strategi i forrige uke. HP er den eneste store leverandøren av Itanium-baserte datamaskiner.

Oracle presiserer at de vil fortsette å støtte kunder som bruker eksisterende versjoner av Oracle-produkter for Itanium.

Meldingen fra Oracle streifer ikke innom en mulig alternativ forklaring på at de legger ned sin Itanium-virksomhet: Overtakelsen av Sun gjorde Oracle til eier av en prosessorteknologi i direkte konkurranse med Itanium.

Intel avviser kontant at de skal være i ferd med å avvikle Itanium.

De viser til avdukingen av Poulson-varianten av Itanium i februar, og til at Itanium vil få en sentral plass på Intel Developer Forum i Beijing i midten av april.

I en uttalelse fra Intel-sjef Paul Otellini heter det at man står fast ved Itanium og en langsiktig plan for flere kommende generasjoner av prosessoren.

HPs reaksjon er enda skarpere.

Tittelen på deres pressemelding er at «HP støtter kundene selv om Oracle går mot dem». Det står videre at Oracle forsøker å tvinge kunder til å kjøpe Sparc-servere, etter en periode med sterkt sviktende salg.

– Vi er sjokkert over at Oracle setter bedrifter og offentlig virksomhet i fare.. i et skamløst spill for å begrense fri konkurranse, heter det i en uttalelse fra Dave Donatelli som leder HPs avdeling for lagring og servere.

Microsoft droppet støtten for Itanium i april i fjor. Red Hat meldte allerede i desember 2009 at de ikke ville satse på Itanium.

HP-UX gjenstår nå som det siste store operativsystemet for Itanium. HP har grunn til å frykte at Oracles utspill kan danne modell også for andre utviklere av bedriftsprogramvare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.