Oracle kutter annen hver i PeopleSoft

Underskriftene er ikke tørre før Oracle-sjef Larry Ellison svinger ljåen dypt i Peoplesoft.

Underskriftene er ikke tørre før Oracle-sjef Larry Ellison svinger ljåen dypt i Peoplesoft.

Oracle bekrefter at tallet på ansatte må reduseres med 5000 når selskapet skal absorbere PeopleSoft. I dag har Oracle i overkant av 41.000 ansatte, mens PeopleSoft har rundt 12.000. I forrige uke anslo analytikere at 6000 måtte gå. I Norge er det tidligere antydet at nyansatte i PeopleSoft vil få bli.

    Les også:

Oracle-ledelsen sa at de vil beholde 90 prosent av de PeopleSoft-ansatte innen produktutvikling og support, samt mange av selgerne. Det innebærer at markedsføring og administrasjon i PeopleSoft vil rammes hardest av kuttene.

PeopleSoft-utviklerne skal både gjøre ferdig en pågående revisjon av selskapets aktuelle produkter og så arbeide med en vesentlig oppgradering. Nærmere presiseringer om Oracles programvarestrategi vil gis i en briefing i morgen kveld norsk tid. Oracle har tidligere forpliktet seg til å gi support på PeopleSoft i ett tiår.

Analytikere mener de nærmeste to ukene vil være avgjørende for hvordan fusjonen vil slå ut personalmessig. De peker på at SAP og andre konkurrenter vil prøve å trekke til seg gode krefter fra PeopleSoft framfor å la dem gå til Oracle.

Til toppen