Oracle lanserer gratis mobilverktøy

På Oracles Internett-sider ligger det nå et gratisverktøy for a lage programmer for WAP-telefoner. Resultatet kan du selge eller gi bort på Oracles portal.

Store deler av næringslivet kaster seg ut i det som mange tror blir det neste gullrushet - Internett-sider og tjenester for mobile brukere. Holder Oracle sine løfter, kan terskelen for å utvikle og få slike tjenester på lufta ha blitt flyttet ned på gutteromsnivå.

På sin OpenWorld-konferanse her i San Francisco lanserte selskapet i går to nye tjenester - en for å utvikle mobiltjenester og en for å gjøre dem tilgjengelig. På Internett-siden studio.oraclemobile.com har selskapet lagt ut beta-versjonen av et nytt verktøy som lar deg lenke inn en Internett-tjeneste laget med HTML, Java, Perl, CGI og til med Microsoft Active Server-sider.

På Internett-siden - uten at du laster ned noe - kan du tilpasse tjenesten med XML-verktøy. Ferdig tilpasset kan du teste den på en WAP-emulator, Palm-emulator og andre andre typer trådløst utstyr. Trykker du på 'deploy'-knappen, legges så tjenesten ut på portalen OracleMobile. Herfra vil alle amerikanske trådløse brukere kunne benytte tjenesten gratis.

For med sin nye Internet Application Server - Wireless Edition - kan Oracle oversette innhold til alle typer mobile maskiner.
Mer om mobilserveren:
Oversetter alt Internett-innhold til mobil
Du kan også få driftet din mobiltjeneste under en annen adresse enn Oracles mobilportal, men da vil det koste penger.


OracleMobile har selskapet selv lagt ut en serie tjenester, flere av dem basert på lokalisering - at enkelte mobiltelefoner nå vet hvor de befinner seg. Oracle har derfor i samarbeid med partnere lagt ut tjenester som gir deg kart og leder deg til butikker, restauranter og annet i nærheten.

- Vi er i forhandlinger med forskjellige teleoperatører i Europa om å sette opp en sentral europeisk server, og gatewayer i alle de viktige landene, eventuelt å sette opp nasjonale versjoner av portalen, forteller Denise Lahey, sjef for OracleMobile til digitoday.no.

Hun bekrefter at Norden med sin høye mobilbruk er svært høyt prioritert, men ville ikke angi noen tidsramme for når det vil dukke opp en norsk tjeneste. Spørsmålet er også hva slags tjenester Oracle vil lansere i norsk språkdrakt og med norsk innhold.

Til toppen