BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle lanserer gratis mobilverktøy

På Oracles Internett-sider ligger det nå et gratisverktøy for a lage programmer for WAP-telefoner. Resultatet kan du selge eller gi bort på Oracles portal.

4. okt. 2000 - 08:51
Oracle

OpenWorldstudio.oraclemobile.com



For med sin nye Internet Application Server - Wireless Edition - kan Oracle oversette innhold til alle typer mobile maskiner.
Mer om mobilserveren:
Oversetter alt Internett-innhold til mobil


OracleMobile har selskapet selv lagt ut en serie tjenester, flere av dem basert på lokalisering - at enkelte mobiltelefoner nå vet hvor de befinner seg. Oracle har derfor i samarbeid med partnere lagt ut tjenester som gir deg kart og leder deg til butikker, restauranter og annet i nærheten.

- Vi er i forhandlinger med forskjellige teleoperatører i Europa om å sette opp en sentral europeisk server, og gatewayer i alle de viktige landene, eventuelt å sette opp nasjonale versjoner av portalen, forteller Denise Lahey, sjef for OracleMobile til digitoday.no.

Hun bekrefter at Norden med sin høye mobilbruk er svært høyt prioritert, men ville ikke angi noen tidsramme for når det vil dukke opp en norsk tjeneste. Spørsmålet er også hva slags tjenester Oracle vil lansere i norsk språkdrakt og med norsk innhold.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.