Oracle lanserer konkurrent til Fast

Med en ny søkemotor for bedrifter kaster Oracle seg inn i konkurransen med Fast.

Med en ny søkemotor for bedrifter kaster Oracle seg inn i konkurransen med Fast.

Oracle har kunngjort en egen søkemotor for bedrifter, Secure Enterprise Search 10g, som vil være tilgjengelig kommersielt fra 31. mai.

Motoren kan brukes uavhengig av annen Oracle-programvare. Den søker i databaser, filsystemer, systemer for innholdsforvaltning, portaler, e-postsystemer og bedriftsapplikasjoner. Den er tett samordnet med ulike ordninger for autentisering. Det innebærer at ingen får søke i andre informasjonskilder enn dem man har tilgang til, og at alle lister over søkeresultater bare inneholder dokumenter og informasjon som man er autorisert til å lese.

Søkealgoritmene i den nye Oracle-motoren er lagt opp med tanke på å bruke metadata for å sikre at treffene blir så relevante som mulig. Ifølge Oracle er installasjonsprosessen rask og enkel, med webgrensesnitt for styring og drift. Brukerne får tilgang til søkemotoren gjennom et eget webgrensesnitt, med tanke på å redusere ressurser til opplæring og support.

Den endelige utgaven av Oracles nye søkemotor bygger på tilbakemeldinger fra pilotinstallasjoner hos AT Kearney, Universitetet i Tokyo og Østerrikes nasjonalbank.

Til toppen