RESULTATERFINANS

Oracle lanserer miniversjon for mellomstore bedrifter

Oracle øker presset mot særlig Visma og Microsoft med en ny miniversjon av sitt økonomisystem. Til en fast totalpris får du alt, inkludert server og tilpasning.

5. des. 2002 - 12:10

De fleste virkelig store selskaper har for lengst skaffet seg moderne styringssystemer for økonomi, lager, personal og andre funksjoner. Nå står kampen om de mellomstore og mindre kundene, for her i Europa er det slike selskaper som dominerer næringslivet.

Kampen står primært mellom Oracle og SAP, men også aktører som Microsoft etter oppkjøpet av danske Navision. I dag klokken 13:00 lanserer Oracle et europeisk tilbud selskapet kaller E-business Suite Special Edition, en nedskalért versjon av Oracles hovedsamling for store bedrifter, E-Business Suite.

Samlepakken er beregnet på bedrifter på 100-500 ansatte og gir deg følgende: Serverprogramvare for økonomistyring, ordrehåndtering, lagerstyring og innkjøp samt 20 brukerlisenser - i norsk språkdrakt.

Pakken koster litt under 750.000 kroner og inkluderer en to-prosessor Intel-basert server med Linux fra for eksempel Dell eller HP. Prisen inkluderer også installering og konsulenthjelp for "personifisering" til bedriften, rundt 40 konsulentdager. Det følger også brukerstøtte og opplæring.

På spørsmål fra digi.no om hva man sparer på det nye tilbudet, svarer markedsdirektør Harald Løvvik kort og greit "mye".
- For dem det passer til, vil det bli en god del rimeligere, tilføyer han.

For tilbudet passer best for bedrifter uten veldig spesielle behov for tilpasning. Skal man kunne vri og skru på alle innstillinger i Oracles system, må man kjøpe den fulle versjonen. Tilbudet minner derfor sterkt om SAPs All-In-One-tilbud (også kjent under navnet SAP Instant) som selskapet har hatt i flere år.

Oracle skal ikke selge sin nye billigpakke selv, bare gjennom partnere som KPMG og Merkantildata-eide Eterra.

Det nye tilbudet vil gi selskaper som Unit 4/Agresso, Navision og Visma tøffere konkurranse. I tilllegg til ASAP-pakken har SAP kjøpt Business One, en israelsk samlepakke som selskapet arbeider med å oversette til europeiske språk. Men foreløpig selges den bare i en tysk versjon.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.