BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle lanserer Xen-basert virtuell maskin

Oracle VM deles ut gratis, og alle selskapets applikasjoner er sertifisert.

12. nov. 2007 - 18:48

Oracle holder i disse dager sin store kundesamling Oracle World i San Francisco.

En av de første store nyhetene som er kunngjort på samlingen, er lanseringen av Oracle VM («virtual machine»).

Oracle VM bygger på åpen kildeløsningen til XenSource. Produktet deles ut gratis, og vil være tilgjengelig for nedlasting fra 14. november.

Support etter formelen 24x7 koster 499 dollar per år for en server med to prosessorer, og 999 dollar per år for en server med ubegrenset antall prosessorer.

Oracle opplyser at selskapets database, mellomvare (Fusion Middleware) og samtlige applikasjoner er sertifisert for denne virtualiseringsløsningen, deriblant Siebel, PeopleSoft, Hyperion og så videre.

Selskapet tror Oracle VM blir en kraftig utfordrer til spesielt VMware. Markedsføringen legger vekt på argumenter som forenklet innstallasjon av Oracle VM og Oracle Enterprise Linux under ett, rask utlegging av prekonfigurerte virtuelle maskin-avbildninger av Oracle Database og Enterprise Linux, stor effektivitet og støtte for både Windows og Linux som gjesteoperativsystemer. At man får én kilde å forhold seg til for support tilsier også, ifølge Oracle, lavere kostnader.

På listen over partnere som uttrykker støtte til produktet står blant andre AMD, Dell, Emulex (leverer driftsprogramvare for løsningen), HP og NetApp.

Modellen med rimelig 24x7 support svarer til det Oracle lanserte for Red Hat i oktober i fjor. Dette produktet, døpt «Unbreakable Linux 2.0», var første gang Oracle tilbød et operativsystem til sine kunder. Med Xen-baserte Oracle VM, tar selskapet et naturlig skritt videre for å tilby virtualisering.

XenSource ble nylig kjøpt av Citrix for 500 millioner dollar. I oktober ble det kjent at teknologien ligger til grunn for serverproduktet Citrix XenServer – som er tilgjengelig nå – og for et kommende produkt for klientvirtualisering, XenDesktop.

Det kan synes som om Oracle VM er i mindre konflikt med Citrix’ satsing på Xen-teknologi enn selskapets Unbreakable Linux er mer Red Hat.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.