Oracle løfter overskuddet med ny vekst

Oracle-sjef Larry Ellison la i går frem hyggelige tall og åpner for både kjøp av Peoplesoft og andre.

Oracle-sjef Larry Ellison la i går frem hyggelige tall og åpner for både kjøp av Peoplesoft og andre.

Salget av Oracles database og andre forretningssystemer er en god indikator på utviklingen i den tyngre enden av IKT-markedet. Og i går la Oracle-sjef Larry Ellison frem solid vekst.

For sjette kvartalet på rad kan Ellison skryte av to-sifret vekst i resultatet. Oracle omsatte for 3,08 milliarder dollar i deres finanskvartal som endte 31. mai. Dette er en vekst på 9 prosent fra samme kvartal i fjor. Resultatet endte på 990 millioner dollar, en vekst på friske 15 prosent.

Nysalget av databaser løftet seg med 11 prosent til 1,31 milliarder dollar.

Men Ellison la frem en skuffelse. Lisenssalget av forretningsapplikasjoner (ERP) skuffer. Salget endte på 231 millioner dollar, et fall på seks prosent fra samme kvartal i fjor. Men dette salget svinger tungt for Oracle fra kvartal til kvartal - fra pluss 27 prosent til minus 34 de siste to årene.

Overskuddet overgikk finansmarkedets forventninger med en cent per aksje.

Resultatene gir den fra før av usjenerte Ellison ytterligere mot. Under fremleggelsen varslet styreformann Jeff Henley at Oracle ikke bare fremdeles ønsker å kjøpe konkurrenten Peoplesoft. Oracle kan i tillegg komme til å legge inn multi-milliardbud på andre selskaper til neste år, røpet han.

Amerikanske analytikere tror Bea, CRM-markedsleder Siebel og Mercury Interactive som mulige kandidater, skriver Wall Street Journal. SAP og Microsofts samtaler viser at SAP muligens er til salgs, men en fusjon mellom Oracle og SAP ville aldri bli godkjent av konkurransemyndigheter i USA og EU.

Oracle Norge oppgir ikke kvartalstall, men Oracle Norge-sjef Hans Olav Hamran sier han er "svært fornøyd" med utviklingen i en kommentar til resultatene.

- I Norge har Oracle befestet sin stilling på databasemarkedet, samtidig som vi ser en kraftig Linux-dreining fortsetter Hamran. I tillegg har vi klart å forsvare vår posisjon som markedsleder på applikasjonstjener og mellomvare, der vi har signert en rekke viktige avtaler - særlig innen integrasjon.

Til toppen