Oracle lover 100-doblet Internett-ytelse

Oracle er ikke snau med sine løfter om høyere fart i sin nye Oracle 9i -database. Stemmer tallene blir det billigere å opprette og eie Internett-tjenester.

Oracle er ikke snau med sine løfter om høyere fart i sin nye Oracle 9i -database. Stemmer tallene blir det billigere å opprette og eie Internett-tjenester.

Oracle lanserer i morgen Oracle 9i, en oppgradering av både sin database, applikasjonsserver og utviklingsverktøy. digitoday.no har fåt tak i pressematerialet som skulle deles ut her i San Francisco i morgen.

Den største nyheten i Oracle 9i-produktene er økt hastighet gjennom en ny cahcing-teknologi.

Caching-prinsippet er velkjent: Ta vare på de mest etterspurte dokumentene, så slipper du å lag(r)e dem om igjen for hver bruker som etterspør dem. Men Oracle hevder å ha forbedret dagens teknologi på flere punkter.

Blant annet hevder selskapet at konkurrentene bare kan cache statiske HTML-sider. Oracle 9i kan også cache dynamisk generte sider som lages av datasystemer ut i fra hva bruker velger og spør om. Stadig mer av innholdet på Internett blir dynamisk generert.

Oracle forteller at 9i kan cache Java Server-sider, Microsoft Active Server-sider og CGI-sider. En annen stor fordel er at Oracle 9i lar deg dele arbeidet mellom mange servere, men alle maskiner jobber mot en felles virtuell cache.

Dette og andre finpussinger i Oracel 9i gjør at en server med to prosessorer kan håndtere 7500 HTTP-forespørsler i sekundet. Dette krever i mange tilfeller flere hundre servere, hevder Oracle, som er like kjent som Microsoft for å ta i litt ekstra i sin markedsføring.

Men selv om man trekker fra litt, kan Oracle 9i bety enorme besparelser for bedrifter som eier populære Internett-tjenester eller har store intranett. Holder Oracle-tallene vann, kan det redusere innkjøp og administrasjon av mange servere.

Når Oracle 9i kommer i salg er litt uklart. I mange pressemeldinger fra selskapet, sier man "i løpet av første halvår 2001". Dette skyldes trolig at mulighetene krever både den nye databasen og applikasjonsserveren. Men i pressemeldingen om den nye cache-teknologien skriver selskapet at Application Server kommer i salg allerede i løpet av oktober og da i versjoner for Windows 2000 og alle store Unix- og Linux-utgaver.

Følg Oracle Openworld i digitoday:


Oracle lanserer sikring mot tastefeil og hackere
Oracle lanserer tunge Linux-verktøy
Oracle lover 100-doblet Internett-ytelse
Når tiggerne følger aksjemarkedet

Til toppen