BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle lover ekstrem-ytelse i ny gridløsning

Coherence er Oracles grid-løsning for kunder med ekstreme transaksjons-behov.

I mars i år kjøpte programvaregiganten Oracle opp Tangosol, for å få tilgang på deres gridløsning Coherence. Det er en mellomvare som gjør det mulig å bygge klynger som håndterer ekstreme transaksjonsprosseseringsbehov.

For å klare det må både databasen og applikasjonen hele tiden være i lastet opp i minnet, samtidig som de er spredd utover et større antall likeverdig noder i en klynge.

Coherence systemet skal sikre både lineær skalerbarhet og stabilitet. Nye servere kan legges til fortløpende, og dersom en eller flere servere går ned mens en transaksjon pågår, så kjøres den automatisk videre på andre servere.

Nå lanserer Oracle en ny utgave av systemet, Oracle Coherence 3.3. God ytelse på komplekse prosesseringsoppgaver er en viktig oppgave for gridbaserte løsninger, og det skal være et av områdene der Coherence har blitt kraftig forbedret.

Oracle henviser til et eksempel fra USA der en kompleks beregning av finansielle risikoer kunne ta helt opptil 50 dager med tidligere løsning. Den skal ha blitt kuttet helt ned til en time med det nye Coherence-systemet.

Den drastiske forbedringen skyldes i stor grad at Coherence-systemet gjør at hver enkelt server i klyngen kan se hele databasen som om den i sin helhet befant seg lokalt, selv om den i virkeligheten er fordelt over mange servere.

Coherence gjør en dynamisk og automatisert partisjonering av minnet som applikasjonen og databasen bruker, og fordeler den på tvers av mange servere.

Coherence 3.3 blir tilgjengelig i tre varianter; Standard, Enterprise og Grid. De har også en gratis evalueringsutgave som kan lastes ned fra Oracles hjemmeside. Systemer er tilgjengelig for Java og Microsofts .Net.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.