JUSS OG SAMFUNN

Oracle må kutte kraftig i kravene mot Android

Samtidig har Apache blitt stevnet av Oracles advokater.

Oracles Java- og Android-relatete søksmål mot Google har utviklet seg videre på flere områder denne uken.

Det ene som har skjedd er at dommeren som har ansvar for den kommende rettssaken, William Alsup, har beordret at både antallet krav fra Oracle må reduseres kraftig. Han krever også at Google reduserer mengden av henvisninger til tidligere oppfinnelser som potensielt kan ugyldiggjøre de sju patentene som saken berører.

Oracle har tidligere kommet med 132 krav, mens Google har kommet med hundrevis av referanser. Alsup skriver i beordringen at antall krav må reduseres til tre, mens antallet henvisninger må reduseres til åtte. Dette skal skje trinnvis i en periode fram mot rettssaken, som skal begynne den 31. oktober i United States District Court for the Northern District of California.

Til The Inquirer forteller Oracle at det endelige antallet likevel ikke vil bli avgjort før etter både Oracle og Google har levert sine respektive kommentarer til beordringen. Fristen for å gjøre dette går ut senere i dag.

Alsup skriver i beordringen at kravene som frafalles, ikke vil kunne bli tatt opp igjen av Oracle med mindre de gjelder nye produkter.

Denne uken har det også blitt kjent at Apache-stiftelsen har mottatt en stevning fra Oracles advokater. Der kreves det at Apache legger fram dokumentasjon knyttet til bruken av kode fra Apaches åpen kildekodebaserte Java-implementering, Harmony, i Android, men også om Apaches mislykkede forsøk på å kunne lisensiere Java SE Technology Compatibility Kit under betingelser som stiftelsen har kunnet godta.

Apache har tidligere avvist at noe av den omstridte koden i Dalvik, den virtuelle maskinen i Android, stammer fra Harmony, men opplyser at den vil levere det retten ber om.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.