RESULTATERFINANS

Oracle maner BEA-aksjonærene til kamp

Oracle satser på et aksjonær-opprør mot styret, og får støtte fra BEAs største investor.

29. okt. 2007 - 08:25

I helgen trakk Oracle sitt bud på BEA, der BEAs verdi ble anslått til 6,7 milliarder dollar. Utspillet var ventet: BEAs styre hadde torsdag avvist Oracles bud, og krevde rundt 8,3 milliarder dollar.

    Les også:

Oracles bud var 17 dollar per aksje. BEAs motkrav var 21 dollar per aksje. Da det ble klart fredag kveld norsk tid at Oracle ville trekke sitt bud, falt BEA-aksjen med 5,9 prosent, fra 17,53 dollar til 16,50.

Denne utviklingen minner sterkt om det som skjedde i den tidlige fasen av Oracles kamp mot ledelsen i Peoplesoft. Som kjent, endte den striden med full seier til Oracle.

I striden om BEA har Oracle sikret seg støtte fra Carl Icahn, BEAs største investor med om lag 13 prosent av aksjene.

Fredag uttalte Icahn at BEA må snarest legge til en auksjon for å få solgt selskapet, og la aksjonærene avgjøre hvem BEA skal selges til. Icahn har anlagt mot BEAs styre for å tvinge dem til å rådføre seg med aksjonærene før de gjennomfører tiltak, for eksempel salg, oppkjøp eller aksjeutstedelser, som kan være egnet til å forsvare BEA mot en fiendtlig overtakelse.

Da Oracle formelt trakk sitt bud i helgen, kom de med denne uttalelsen:

– Dersom BEAs aksjonærer skulle være misfornøyd med framgangsmåten til BEAs styre, er det opp til dem, og ikke Oracle, å ta affære.

BEAs styre har ikke villet kommentere verken denne uttalelsen eller utspillene fra Icahn.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.