Oracle med gratis Y2K-redningsoperasjon

Oracle blåser en siste gang i fløyta før toget går og spanderer gratis år 2000-billett på etternølerne som fremdeles står på perrongen. Med dette tilbudet skal Oracle redde sine kunder - og kanskje seg selv fra mulige PR-problemer.

Oracle blåser en siste gang i fløyta før toget går og spanderer gratis år 2000-billett på etternølerne som fremdeles står på perrongen. Med dette tilbudet skal Oracle redde sine kunder - og kanskje seg selv fra mulige PR-problemer.

Det er aldri en god nyhet at en kunde som bruker ditt produkt får problemer, uansett hva det skyldes. Og med nyttårsskifte i sikte står problemene i en milelang kø foran dørene til verdens store programvareselskaper. Tanken på dårlig pr er trolig en grunn til at Oracle-sjef Larry Ellison har bestemt seg for å dele ut år 2000-medisin gratis.

Nå er ikke Oracle helt alene om å dele ut gratis-oppgraderinger. Mange leverandører tar seg ikke betalt for mindre feilfikser, noe mange bruker nok synes skulle bare mangle. Slik feilfikser krever likevel at du har en relativt ny versjon - har du tre-fire år gammel programvare, må du betale. Oracle er den først som gir vekk slike større oppgraderinger gratis.

Haken -- for det er alltid en hake -- er at du må signere en vedlikeholds- og oppgraderingsavtale. Denne avtalen koster mellom 200-400 kroner pr. bruker i året.

- Ordningen er lansert i USA og fra i dag tilbyr vi samme ordning i Norge, sier Harald Løvvik, markedssjef i Oracle Norge.

Løvvik bekrefter at Oracle-brukere med for eksempel Oracle 6 som ble lansert tidlig på 90-tallet kan få en gratis oppgradering til Oracle 8. Dette sparer bedrifter for rundt 2000 kroner pr bruker.

Analyseselskapet Gartner Group råder alle sine kunder til raskest mulig å benytte seg av Oracles tilbud, som de karakteriserer som meget hyggelig.

- Bedrifter bør snarest mulig gå igjennom sine datasystemer og skaffe seg Oracle-oppgraderingene de kan, selv om de ikke skal installere dem med en gang, sier Gartner Group-analytiker James Duggan i et ferskt notat.

Gartner Group anslår at tilbudet kan hjelpe 3000-5000 kunder på verdensbasis. Løvvik tror antall kunder med eldre Oracle-produkter i Norge ligger i underkant av 100.

Analyseselskapet påpeker at brukere av Oracle-produkter må gå gjennom koden i sine applikasjoner for å lete etter år 2000-problemer selv om de har skaffet seg programvare som takler overgangen.

Til toppen