RESULTATERFINANS

Oracle med nok et solid kvartal

Solid framgang når det gjelder resultat og beskjeden omsetningsvekst preger Oracles tredje kvartal.

19. mars 2003 - 07:42

I forhold til samme kvartal i fjor, viser omsetningen de tre månedene før 28. februar, det tredje kvartalet i Oracles regnskapsår, en vekst på 2 prosent til 2,31 milliarder dollar. Resultatet økte med 12 prosent til 571 millioner dollar. Per aksje blir det 11 cents i år mot 9 cents i fjor.

Framgangen i omsetning skyldes support og oppgraderinger, et område som økte med 16 prosent til 1,00 milliarder dollar. Salget av nye programvarelisenser falt med 4 prosent til 755 millioner dollar, mens service falt med 8 prosent til 547 millioner dollar.

Selskapets ledelse sier seg godt fornøyd med tallene, særlig sett på bakgrunn av vanskelig verdensøkonomi og krigsfrykt.

En IDC-undersøkelse nylig viste at Oracle holder plassen som mest populære database for femte år på rad, selv om IBM tar kraftig inn på.

    Les også:

– Vi ser at IDC-tallene samsvarer med våre oppgitte omsetningstall, sier markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge til digi.no. – IBM-tallene må IDC derimot gjette seg til, siden databaseomsetningen er nært knyttet til salg av maskinvare og til annen programvare. Her vet man ikke hvor stor databaseandelen er i forhold til avtalens samlede verdi. I Norge er erfaringen den at der det blir lagt ut anbud på database, er det Oracle som vinner, gang på gang.

Det er SAP som i stigende grad ser ut til å være konkurrenten Oracle ønsker å konsentrere seg om. Under framleggingen av kvartalstallene hadde toppsjef Larry Ellison denne kommentaren:

– En undersøkelse gjennomført av konsulentselskapet Current Analysis, offentliggjort i desember 2002, bekrefter at Oracle er langt rimeligere å kjøpe, implementere og kjøre enn SAP. Disse fordelene er årsaken til at vi vant en rekke anbud i konkurranse med SAP det siste kvartalet.

Wall Street Journal peker på at resultatene i kvartalene framover forventes å bli bedre og bedre, fordi fjorårets dårlige resultater vil forsterke inntrykket av framgang. Regnskapsdirektør Jeff Henley advarte at grunnleggende faktorer som økonomisk og politisk usikkerhet gjorde det svært vanskelig å si noe om kundenes investeringsnivå framover. Han understreket også at usikkerheten slo ulikt ut i forskjellige verdensdeler.

For inneværende kvartal sier Oracle at omsetningen kan havne et sted mellom seks prosent under og to prosent over samme kvartal i fjor. Salget av nye lisenser kan falle med så mye som femten prosent, men kan også øke med opptil fem prosent. Overskuddet per aksje vil havne på mellom 12 og 15 cents.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.