BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle med ny server for web

Oracle lanserer Developer/2000 1.5 som blant annet inkluderer en WWW-basert rapportserver og grafikkserver.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. juli 1997 - 17:26

Developer/2000 er en viktig oppdatering som legger World Wide Web-baserte rapport- og grafikkservere til Oracles utviklingsmiljø for tynn-klient, flerlags databaseapplikasjoner.

Steve Ehrlich, senior director for Oracle verktøy, forteller til Newsbytes at ved å flytte rapport- og grafikkprosesseringen fra klienten og over på serverlaget, tillater Developer/2000 1.5 utvikling av applikasjoner med mye rikere funksjonalitet på begge områder.

Ifølge Ehrlich støtter Developer/2000 1.5 utvikling av applikasjoner som overholder Oracles NCA (Network Computing Architecture), et nytt plug-in miljø for klienter fra forskjellige leverandører, samt forbindelsesmuligheter for servere på tvers av miljøer, inkludert web.

- De fleste av våre kunder har rapporter, skjermbilder og diagrammer de nå ønsker på flytte ut på web, sier Ehrlich.

I applikasjoner produsert med tidligere utgaver av Developer/2000, ble det meste av rapportprosesseringen gjort i klienten.

Ehrlich forteller at den nye rapportserveren er mye mer effektiv, både for brukeren og fra et ressurssynspunkt. Gjennom storskala prosessering og minneegenskaper er serveren i stand til å eksekvere rapportforespørsler fra flere servere samtidige, og slik redusere behovet for klientressurser.

I tillegg kan brukere istedenfor å være avhengige av batch-modus prosessering, generere rapporter i sanntid for å få oppdaterte resultater.

- Du kan overvåke rapportprosessen, faktisk se sidene i utvikling, forklarer Ehrlich.

Brukerne kan også umiddelbart publisere rapportene på WWW, enten som HTML 3.0 eller som PDF (Portable Document Format) filer.

Andre egenskaper er en "innholdsfortegnelse" for rapporter og muligheten til å prioritere rapporter i ønsket prosesseringsrekkefølge.

Tilknytning mellom rapportserveren og ikke-web miljøer kan ifølge Ehrlich oppnås ved hjelp av SQL (structured query language) Net.

Den nye grafikkserveren tillater utvikling av applikasjoner hvor grafikk på brukergrensesnittnivået endres ettersom underliggende data endres.

- Du kan vise fram en kontoroversikt med navn på folkene ved hvert skrivebord. Hvis du endrer navn på en av de ansatte, vil denne endringen vises i kontoroversikten, sier Ehrlich. - Tilsvarende kan utviklere lage kartleggingsapplikasjoner hvor brukerne kan gå lenger inn i databasen etter mer informasjon ved for eksempel å klikke på en av sektorene i et sektordiagram. Gjennom Microsoft ActiveX kan utviklere bygge inn den nye grafikken i for eksempel Visual Basic applikasjoner.

Developer/2000 inneholder en Translation Builder som gjør det mulig å la applikasjoner på flere nasjonale språk dele de samme binærfilene. Målet med dette er å redusere antall forskjellige språkutgaver som må produseres av flerspråklige organisasjoner og bedrifter. Denne egenskapen er basert på Unicode, en teknologi først utviklet av Taligent, nå eid av IBM og også lisensiert til Sun for bruk i JDK (Java Developer's Kit) 1.1.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.