JUSS OG SAMFUNN

Oracle møter patentmotstand

Svekkede krav mot Google etter ny patentgjennomgang.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. juni 2011 - 08:01

Oracles søksmål mot Google angående sistnevntes bruk av patentert Java-teknologi i Android, har tatt en ny vending. USAs patentkontor har etter en ny gjennomgang av patentet 6192476, avvist 17 av patentets 21 krav. Dette skriver Groklaw.

Tidligere skal 29 av i alt 45 krav blitt avvist i patentene 5966702 og 7426720.

Det amerikanske patentkontoret har avvist påstandene fordi de etter en ny gjennomgang har vist seg å mangle vesentlig oppfinnerhøyde.

Fra før er det kjent at dommeren i rettsaken mellom Oracle og Google krever at Oracle drastisk må redusere antallet krav som er til behandling i saken. Samtidig må Google redusere mengden av eksempler på at kravene mangler oppfinnerhøyde.

Også i de øvrige fire patentene er det en rekke krav som granskes på nytt av patentkontoret. Dersom kontoret avviser en like stor andel som det til nå har gjort, vil Oracle sitte igjen med 48 av 168 krav. Men ifølge vil også være flere av disse kravene som avhenger av krav som har eller vil bli avvist.

Utfordringen for Oracle er nå å velge hvilke krav selskapet vil bruke videre i saken. Faren er at det da velger å gå videre med krav, som senere blir avvist av patentkontoret.

Nylig ble det kjent at Oracle krever et sted mellom 1,4 og 6,1 milliarder dollar for krenkelsen av de aktuelle patentene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.