Oracle og Cap Gemini lanserer trådløs portal

Det verdensomspennende programvareselskapet Oracle og IT-konsulentselskapet Cap Gemini skal sammen lansere en trådløs Internett-tjeneste. Samarbeidet baseres på Portal-to-Go, en portal som i sanntid tilrettelegger enhver webapplikasjon til en GSM-telefon eller en annen trådløs terminal.

Det verdensomspennende programvareselskapet Oracle og IT-konsulentselskapet Cap Gemini skal sammen lansere en trådløs Internett-tjeneste. Samarbeidet baseres på Portal-to-Go, en portal som i sanntid tilrettelegger enhver webapplikasjon til en GSM-telefon eller en annen trådløs terminal.

Den nye tjenesten til Oracle og Cap Gemini skal bygge videre på Oracles Portal-to-Go, som ble lansert under Telecom 99 i oktober. Portal-to-Go har hatt kodenavnet Panama, og har de siste fire årene vært et samarbeidsprosjekt mellom Telia og Oracle i Sverige.

Det er dette rammeverket, Portal-to-Go, som skal brukes som basis for samarbeidet mellom Cap Gemini og Oracle. Harald Løvvik, som er markedsdirektør i Oracle Norge, sier til digi.no at selskapet trenger dyktige partnere som har nødvendig kompetanse til å skape gode løsninger. Løvvik mener Cap Gemini er rett samarbeidspartner i så måte.

- Dette samarbeidet vil bli rullet inn over hele verden, avhengig av hvert enkelt lands mobil-modenhet, sier Løvvik, som vedgår at samarbeidet møtte en liten kneik da Telia/Telenor-fusjonen gikk i vasken.

- Dagens WAP-tjeneste er helt i første fase. WAP-telefoner eller andre trådløse terminaler vil ha ulik skjermstørrelse, og dette gjør det komplisert for innholdsleverandører til mobilt Internett. WAP-portaler må i tillegg være veldig personlige, sier Løvvik som trekker parallellen til telefonlisten man har på PC-en i forhold til den man har på mobilen.

- For gode mobile løsninger må man kunne håndtere alle typer skjermfaktorer i tillegg til personlige tjenester. Det nye samarbeidet skal gi brukeren en personlig portal.

For å bringe dette ut i markedet, er det ifølge Løvvik viktig med en alliansepartner med kompetanse på disse områdene, slik Cap Gemini har.

Den britiske mobiloperatøren Vodafone-AirTouch Plc har nylig kunngjort et partnerskap med IBM som systemintegrator for å utvikle trådløse multimedia-tjenester.

Oracle og Cap Gemini tror Oracles sterke posisjon i USA sammen med Cap Geminis styrke i Europa, sammen vil kunne dekke det globale behovet for trådløse Internett-tjenester.

Bjørn Svennesson, Oracles "mobil-direktør", sier til nyhetsbyrået Reuters at selskapet ser mange muligheter til å ta kunder fra teleoperatørene til tross for konkurransen fra Vodafone/IBM-partnerskapet.

Han sier også at Oracle har en stor fordel med sin allerede eksisterende portal, samt forholdet til Telia. Ifølge Svennesson skal samarbeidet først og fremst kapre nye kunder i Europa som er det drivende markedet for mobil teknologi, USA med flest innholdsleverandører, og Asia hvor hele markedet vokser sterkt.

Til toppen