Oracle og Sun fikk gigant-kontrakt

I kampen om det som er trolig verdens største IT-prosjekt, stakk blant annet Oracle og Sun av med seieren.

I kampen om det som er trolig verdens største IT-prosjekt, stakk blant annet Oracle og Sun av med seieren.

I forrige uke omtalte digi.no det som trolig er tidenes største IT-prosjekt. En total digitalisering av det engelske helsevesenet vil over 10 år koste utrolige 115 milliarder kroner. For systemene skal styre journalene til 50 millioner pasienter og ha opp til en million brukere.

Nå er kampen om flere av delkontraktene avgjort. Hverken IBM eller EDS kom i mål.

Det var British Telecom som stakk av med kontrakten for å designe og drifte pasientdatabasen. Denne kontrakten var på 7,3 milliarder kroner. I tillegg fikk BT kontrakten på å drifte helsenettet i London, en kontrakt på 11,2 milliarder over ti år.

Men kanskje BTs teknologipartnere, Oracle og Sun jubler enda høyere. Sun og Oracle skal levere maskinvaren til den sentrale databasen, mens programvarehuset LogicaCmg skal designe applikasjonene.

    Les også:

I tillegg til inntekter, vil kontrakten på det svært omfattende systemet kunne brukes tungt i markedsføring og PR-sammenhenger.

Accenture vant kontrakten med å drifte helsenettet i store deler av resten av England, verd 12,5 milliarder kroner over ti år. Det skal deles ut tre nettkontrakter til.

Til toppen