RESULTATERFINANS

Oracle-oppkjøp innen virtualisering

Kjøpet av Virtual Iron er nok et skritt for å gjøre seg til fullverdig plattform-leverandør.

15. mai 2009 - 10:30

Også etter overtakelsen av Sun rett over påske, fortsetter Oracle å kjøpe selskaper. Onsdag ble det kjent at Oracle har avtalt å overta Virtual Iron, en leverandør av driftsverktøy for virtualiserte miljøer baserte på Xen-hypervisoren.

Xen ligger også til grunn for virtualiseringsproduktene til både Sun og Oracle. Det betyr at tilpasningen og integreringen av Virtual Iron i Oracles øvrige produkter ikke er spesielt problematisk. Kjøpet av Virtual Iron kan oppfattes som nok et skritt i retning av å gjøre Oracle til en plattformleverandør, og opp på et nivå der de byr IBM og HP svært allsidig konkurranse.

Virtual Iron har et allsidig produktutvalg som utfordrer VMware innen både drift og infrastruktur, med et lavere prisnivå. Blant viktige egenskaper er flytting av virtuelle maskiner mellom fysiske servere, uten nedetid på de virtuelle maskinene. Microsofts hypervisor Hyper-V vil ikke få en tilsvarende egenskap før Windows Server 2008 R2 kommer, tidligst ved årsskiftet.

Oracles kjøp av Virtual Iron utfordrer også den største aktøren innen Xen-familien, Citrix.

Det er ikke kjent hvor mye Oracle betaler for Virtual Iron. Oracle antyder at Virtual Iron vil opphøre som selvstendig selskap når kjøpet er fullført.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.