Oracle pakker SOA-verktøy i suite

Oracle har samlet alt de har av verktøy for tjenesteorientert arkitektur i en egen suite.

Oracle har samlet alt de har av verktøy for tjenesteorientert arkitektur i en egen suite.

Oracle har lansert Oracle SOA Suite, en pakkeløsning som samler alle SOA-verktøy i Fusion Middleware. Hensikten er å tilby en samlepakke med alle verktøy som trengs for å bygge, legge ut og drifte tjenesteorienterte arkitekturer (SOA eller «service oriented architecture»).

SOA-pakken skal gjøre det mulig for kunden å legge SOA inn i et eksisterende miljø med utgangspunkt i løsningene og tjenestene som allerede leveres der, uten at det forstyrrer driften. Pakken støtter også applikasjonsservere og meldingsbusser fra andre leverandører, blant dem IBM, BEA og JBoss.

Hovedkomponentene er:

  • Oracle BPEL Process Manager, for å orkestrere webtjenester.
  • Oracle Enterprise Service Bus (ESB), et standardbasert produkt for å koble sammen eksisterende IT-systemer og forretningspartnere i en tjenestearkitektur.
  • Oracle Web Services manager, en konsoll for kjøreregler for webtjenester.
  • Oracle Business Rules Engine, et verktøy for å definere og administrere forretningslogikk.
  • Oracle Business Activity Monitoring (BAM), et verktøy for sanntids analyse av en virksomhet.
  • Oracle JDeveloper 10g, et integrert miljø for å utvikle og komponere applikasjoner, samt et helhetlig verktøysett for alle komponentene i SOA-suiten.

SOA-pakken er priset fra 300 000 kroner. Målgruppen er store og mellomstore bedrifter. Markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge viser til en markedsundersøkelse der 60 prosent av nordiske bedrifter i disse kategoriene sier de enten er i gang med SOA, eller regner med å komme i gang i løpet av de nærmeste 12 månedene.

– Norden er området som skiller seg ut med høyest aktivitetsnivå innen SOA, sier Løvvik. – Hittil har man måttet velge enkeltverktøy selv for å bygge en tjenesteorientert arkitektur. Vår pakke betyr at potensialet i SOA kan realiseres, ved at vi fjerner kompleksiteten i selve SOA-plattformen. Dessuten må prisen oppfattes som gunstig: Den er langt lavere enn dersom man skulle kjøpe komponentene hver for seg.

Løvvik viser også til en fersk rapport fra Gartner der det heter at Oracle ligger best an for å bringe SOA ut til et massemarked. SOA-suiten er et skritt i den retningen, mener han.

    Les også:

Til toppen