Oracle planlegger gratisdatabase

Oracle har sluppet en betaversjon av en gratisutgave av Oracle 10g.

Oracle har sluppet en betaversjon av en gratisutgave av Oracle 10g.

Oracle planlegger tirsdag å annonsere betautgaven av Oracle 10g Express Edition, en gratis database rettet mot studenter, små organisasjoner og programvareutviklere som ønsker å bygge databasen inn i egen programvare. Dette skriver News.com. Men betautgaven er allerede tilgjengelig for Windows og Linux på denne siden.

Den første offisielle utgaven av gratisdatabasen skal kunne ventes innen nyttår.

Databasen skal tilsvare Oracle øvrige databaser, bortsett fra at den bare vil utnytte 1 prosessor, 1 GB minne og 4 GB diskminne.

- Den nye lavende-versjonen er rettet mot gratis- og åpen kildekode-alternativer til Oracles database med samme navn, sier Andrew Mendelsohn, senior visepresident for Oracles divisjon for serverteknologier, til News.com.

- Det er definitivt et marked der ute og en etterspørsel etter lavende databasesystemer. Og vi ønsker at de skal bruke Oracle og ikke MySQL eller SQL Server Express. Dette er definitivt en reaksjon på interessen i markedet, sier Mendelsohn.

    Les også:

Men Oracle har flere mål med utgivelsen.

- Selv om databasen i begynnelsen er gratis, vil standardiseringsprosessen og de universitetsstudentene som leker seg med databasen i dag, etter hvert arbeide i selskaper og gjøre produktvalg. Vi vil dele våre tanker med disse menneskene, sier Mendelsohn.

Den kommende gratisdatabasen fra Oracle skal kunne distribueres sammen med andre produkter. Den skal bli tilgjengelig gjennom Oracles utviklernettverk og inkludere en webbasert administrasjonskonsoll og utviklerverktøy.

I intervjuet med News.com fortalte Mendelsohn også at selskapet vurderer å inkludere InnoDB, en finsk lagringsmotor Oracle nylig kjøpte, som også benyttes av MySQL.

Oracle har til hensikt å forlenge kontrakten med MySQL samtidig som selskapet vurderer å inkludere InnoDB i Oracle-produkter.

Til toppen